«Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δικαίου», απαντά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του στις δηλώσεις του Κροάτη προ’εδρου για τις προφυλακίσεις των χούλιγκαν

Απάντηση δια του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών δίνει η Αθήνα στις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, σχετικά με την προφυλάκιση των χούλιγκανς που κατηγορούνται για τα άγρια επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, ποου κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους διαμηνύει ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της.

Ο Στράτος Ευθυμίου, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωσε τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook