«Η συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Μιχάλη μετατρέπεται σε σύνθημα δράσης εναντίον αυτής της μάστιγας που δηλητηριάζει το άθλημα αλλά ακόμα και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών μας», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως προβλέπει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν και κάθε ομάδα θα έχει ένα μόνο σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ο έλεγχος των οργανωμένων οπαδών σε θύρες που έχουν δημιουργηθεί πρόβλημα θα γίνεται πλέον από την αστυνομία.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν,μετά τη σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή των ιδιοκτητών Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ και τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα» προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε, μάλιστα, ότι ως ύστατο μέτρο υπάρχει και ο αποκλεισμός των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.
Σε σκληρή γλώσσα μίλησε και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναφέροντας: Τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε έναν άλλο λόγω φανέλας; Αυτός είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν βλακωδώς τις ιδέες τους. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού
«Η σημερινή πρωτοβουλία συνοδεύει – δυστυχώς – την οδύνη για τον χαμό ενός ακόμα ανθρώπου στον βωμό της τυφλής οπαδικής βίας. Η συμπαράστασή μας στην οικογένεια του Μιχάλη μετατρέπεται σε σύνθημα δράσης εναντίον αυτής της μάστιγας που δηλητηριάζει το άθλημα αλλά ακόμα και τις σχέσεις μεταξύ των κρατών μας, ειδικά αυτή την ημέρα, ημέρα γιορτής που η Ελλάδα φιλοξενεί τον τελικό του Super Cup.

Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές χώρες. Όμως, αυτή η συνάντηση γίνεται στη σκιά ενός πένθους, επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες, έχει δίκιο ο Αλεξάντερ, οι οποίες με πρόσχημα τους αγώνες ταξιδεύουν στην Ευρώπη οργανώνοντας ραντεβού θανάτου», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του.

«Ταυτόχρονα, δυστυχώς, συχνά και η στάση των συλλόγων ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μια κουλτούρα συνύπαρξης και σεβασμού. Χρειάζεται η κινητοποίηση όλων, γι’ αυτό και κάναμε τη σημερινή συνάντηση, η οποία ήταν παραγωγική», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

«Να οργανώσουμε την ευρωπαϊκή συνεργασία. Ο κίνδυνος υπάρχει παντού. Δεν θα πετύχουμε τον τελικό στόχο μας χωρίς τη βασική ενεργοποίηση των παραγόντων του ποδοσφαίρου και αναφέρομαι συγκεκριμένα στους ιδιοκτήτες των ομάδων. Έχουν χρέος να περιφρουρήσουν τις επενδύσεις που έχουν κάνει στο ποδόσφαιρο, μια αποστολή να μας βοηθήσουν να φροντίσουμε για την τάξη αλλά και χρέος έξω από το γήπεδο να εμπνέουν την αγάπη προς το σύλλογο και όχι το μίσος στον αντίπαλο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι ύποπτοι θα βρεθούν, ήδη έχουν συλληφθεί. Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από καμία άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη. Σε εθνικό επίπεδο, όπως ορίζει ο νόμος, οι λέσχες των οργανωμένων θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Δηλώσεις του Προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν

Καρκίνο» χαρακτήρισε την οπαδική βία ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Όλοι είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι λόγω αυτών των φοβερών που συνέβησαν, λόγω της παράλογης βίας γιατί κάποιοι χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για να ασκήσουν βία. Τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε έναν άλλο λόγω φανέλας; Αυτός είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς. Είναι αυτοί που χρησιμοποιούν βλακωδώς τις ιδέες τους. Φτάνει πια. Αυτό πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει. Η βία και ο χουλιγκανισμός δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης και πέραν αυτής» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεφέριν.

«Ζητώ από όλους να μας βοηθήσετε για να εξαφανίσουμε τον καρκίνο αυτό όχι μόνο από το ποδόσφαιρο αλλά και από την κοινωνία. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Είμαστε αποφασισμένοι. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό μετά τα γεγονότα, κάναμε την αυτοκριτική μας και είπαμε ότι θα κάνουμε ότι μπορούμε και ακόμα περισσότερα» κατέληξε.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ύστερα από τα αιματηρά γεγονότα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια προγραμμάτισε την συνάντηση με τον επικεφαλής της UEFA και τους προέδρους των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. με στόχο οι ομάδες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.
Δείτε τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη – Αλεξάντερ Τσέφεριν προέδρου της UEFA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook