Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι η συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν θα γίνει στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου

«Έκλεισε» η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν έχει ήδη προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως στο τέλος του 2023 θα διοργανωθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας, στη Θεσσαλονίκη.

«Πράγματι θα προετοιμαστεί η νέα συνάντηση ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Όπως και η επικείμενη συνάντηση, προς το τέλος του έτους στην Θεσσαλονίκη διοργάνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπτρόσωπος.

Οι δηλώσεις έγιναν κατόπιν ερώτησης για την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη στην Άγκυρα, στις 5 Σεπτεμβρίου και εάν αποτελεί προπαρασκευή για μια συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. «Εμείς θέλουμε να είμαστε συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα που θέσαμε μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Βίλνιους», απάντησεο κ. Μαρινάκης.

«Αντικείμενο της συζήτησης των δύο υπουργών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα προσέρχεται στη συνάντηση αυτή χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα, αλλά με διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θεωρείται σημαντικό ότι οι πρωτοβουλίες στα ελληνοτουρκικά λαμβάνονται σε μία περίοδο, όπου η Ελλάδα έχει ενισχυθεί σημαντικά σε οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο, φέρνοντας ως παραδείγματα την έλευση ηγετών των Βαλκανίων, της ΕΕ αλλά και του Ινδού πρωθυπουργού στην Αθήνα τα προηγούμενα 24ωρα.

Προ ημερησίας συζήτηση για τις πυρκαγιές

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση προ ημερησίας διάταξης σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε όλα τα στοιχεία γύρω από την αντιπυρική περίοδο, τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, αλλά και προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νέο κλιματολογικό περιβάλλον που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

«Αναμένουμε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με στόχο την κατάθεση προτάσεων προς όφελος των πολιτών και της χώρας μας και την προστασία τους απέναντι σε τέτοια ακραία φαινόμενα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην Ελλάδα την Πέμπτη η Τζόρτζια Μελόνι

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Αύριο Τρίτη 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό σύσκεψη με θέμα την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας με την συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Μεθαύριο, Τετάρτη 30 Αυγούστου ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη όπου, ενόψει της έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου, όπως σας ανέφερα και νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το ζήτημα των πυρκαγιών.
Την ίδια ημέρα ο Πρωθυπουργός θα υποδεχθεί την Ιταλίδα Πρωθυπουργό Georgia Meloni για μια επίσκεψη εργασίας. Θα συζητηθούν διμερή και περιφερειακά ζητήματα και θέματα ευρωπαϊκής ατζέντας.

Την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Ρόδο για να διαπιστώσει την πορεία καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών από τις πυρκαγιές και θα συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook