«Ο λαός καταλαβαίνει την κοροϊδία – Εγώ θα λέω τα πράγματα ντρέτα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, που άνοιξε την αυλαία της προεκλογικής του εκστρατείας από τα Χανιά

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε: «Παραφράζω τις λέξεις του Καζαντζάκη, ότι η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους, είναι για τους κουζουλούς. Επειδή οι κουζουλοί κάνουν αυτό τον τόπο τόσο υπερήφανο. Είμαι ένας κουζουλός ο οποίος αφήνει την Αμερική για να έρθει εδώ στην πατρίδα μου. Για να προσπαθήσει να αφήσει μια παρακαταθήκη με τον δικό μου μικρό τρόπο».

Στους Τάφους των Βενιζέλων ο Στέφανος Κασσελάκης είχε απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε πολίτες για να μιλήσει μαζί τους και είναι η πρώτη του εμφάνιση δημόσια μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητά του για ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα Χανιά λοιπόν τόπο καταγωγής του ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία για την κούρσα της διαδοχής στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο νεαρός πολιτικός έτυχε θερμής υποδοχής από πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, με τον ίδιο να επισημαίνει, σε μια σύντομη ομιλία που πραγματοποίησε, ότι μπροστά στην κοροϊδία, στην οποία υπόκειται ο λαός, ο ίδιος θα λέει τα πράγματα «ντρέτα» – ευθέως δηλαδή.

«Είστε υπερήφανοι για αυτό το κράτος όταν το βλέπετε να αφήνει ένα παιδί να σκοτώνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια με τέσσερις μέρες προειδοποίηση από άλλες χώρες. Εμπιστεύεστε ένα κράτος που αφήνει ένα νησί όπως η Ρόδος να καίγεται για 12 μέρες όταν οι πρώτες τέσσερις μας επέτρεπαν να το σταματήσουμε; Σας ικανοποιεί όταν γίνεται ένα δυστύχημα, εν έτει 2023 και δύο τρένα συγκρούονται, με παιδιά μέσα; Και ο αξιότιμος πρωθυπουργός της Ελλάδας μέσα σε έναν μήνα πάει στον φράχτη για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα. Ο λαός όμως είναι δεν είναι ηλίθιος, είναι σοφός και καταλαβαίνει την κοροϊδία. Εγώ όμως, με τη δύναμή σας – αν μου τη δώσετε – θα λέω τα πράγματα ντρέτα», είπε στους συγκεντρωμένους ο κ. Κασσελάκης.

Ο ίδιος αυτοχαρακτηρίστηκε «κουζουλός», καθώς, όπως είπε, άφησε την Αμερική για να επιστρέψει στη χώρα μας με σκοπό να αφήσει τη δική του παρακαταθήκη:

«Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι η Κρήτη δεν είναι για τους νοικοκυραίους, είναι για τους κουζουλούς, σε παράφραση του Καζαντζάκη. Εγώ λοιπόν είμαι ένας κουζουλός που αφήνει την Αμερική και έρχεται στην πατρίδα, προσπαθώντας να αφήσω μια παρακαταθήκη με τον δικό μου μικρό τρόπο. Υπάρχουν αλήθειες που πρέπει να λέγονται. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτόκαρδη χώρα και μπορούμε να είμαστε καλύτεροι από αυτό που είμαστε σήμερα»

Δήλωσε ακόμα ιδιαίτερα συγκινημένος για την επιστροφή στις ρίζες του και τόνισε ότι καταλαβαίνει πως πρέπει να αποδείξει πολλά:

«Είναι τελείως απρόσμενη για μένα αυτή η υποδοχή. Αισθάνομαι ταπεινοφροσύνη, είμαι συγκινημένος. Εδώ ερχόμουν κάθε καλοκαίρι, εδώ είναι οι ρίζες μου. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ξέρω πολύ καλά ότι έχω πολλά να αποδείξω και αυτό θα κάνω».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν περιορίστηκε στην ομιλία, αλλά συζήτησε με τους συγκεντρωμένους για θέματα που εκείνοι του έθεταν. Μίλησε για σύγχρονη αριστερά, για την οποία είπε ότι είναι στάση ζωής, όταν κανείς βάζει μπροστά την κοινωνική δικαιοσύνη, την συμπερίληψη, την ισότητα, την προστασία των αδυνάτων. «Αν γίνω πρόεδρός σας θέλω να με ελέγχετε και να υπάρχουν διαδικασίες ώστε αν θεωρείτε κάποια στιγμή ότι δεν σας εκπροσωπώ, να μου το πείτε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

Άλλοι πολίτες έθεσαν ζητήματα Υγείας, διεθνούς πολιτικής και άλλα θέματα, με τον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντάει, αλλά να αποδέχεται ταυτόχρονα ότι δεν είναι γνώστης όλων των ζητημάτων.

Ο κ. Κασσελάκης απέτισε στη συνέχεια φόρο τιμής στον Ελευθέριο και τον Σοφοκλή Βενιζέλο, ενώ αναμενόταν το βράδυ να πραγματοποιήσει τηλεοπτική εμφάνιση από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

«Οι τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις»
Υπενθυμίζεται πως μία σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτη τον Στέφανο Κασσελάκη εξέδωσαν νωρίτερα από κοινού το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Χανίων.

«Οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις», «με αφορμή την επικείμενη διοργάνωση κομματικής εκδήλωσης στον χώρο των Τάφων των Βενιζέλων», ανέφεραν νωρίτερα σήμερα μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Χανίων.

Πηγή: zarpanews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook