Τρείς ώρες κατέθετε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Βασίλης Στίγκας αλλά δεν ολοκλήρωσε την κατάθεση του και θα επανέλθει.

«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα», είπε αρχικά ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο μετά την πολύωρη κατάθεση του στη εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γεωργία Αδειλίνη .

Η κατάθεση του κρίθηκε απαραίτητη από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών από το βήμα της Βουλής για πρακτικές από τους βουλευτές του που αρχικά τον είχαν εγκαταλείψει που προσομοιάζουν με Greek Mafia και… Δον Κορλεόνε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε πως δεν αναιρεί τίποτα από όσα είπε στη Βουλή περί μαφιόζικων πρακτικών ενώ υποστήριξε ότι ποτέ δεν ανέφερε «ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό».

Ειδικότερα, στη δήλωση του τόνισε:
«Δεν μπορώ να πω τι ακριβώς κατέθεσα, διότι η συζήτηση θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα. Εχθές κάναμε μια συγκέντρωση με την κοινοβουλευτική ομάδα, οι τρεις διαγραφέντες βουλευτές ζήτησαν συγνώμη για αυτή την απρέπεια και την εικόνα που παρουσίασαν στο Κοινοβούλιο αλλά και προς το πρόσωπο μου, άρα είναι στη κοινοβουλευτική ομάδα συνεχίζουν κανονικά και επίσης υπάρχει και μια δήλωση στήριξης από ολόκληρη τη κοινοβουλευτική ομάδα ότι με στηρίζουν ως πρόεδρο του κόμματος. Αφήστε με να πω στην εισαγγελέα ότι ξέρω. Υπάρχουν μεθοδεύσεις οι οποίες παραπέμπουν με πάρα πολλούς τρόπους σε Greek Mafia και Δον Κορλεόνε όπως το είπα από διάφορους. Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις θα το κρίνει η κυρία εισαγγελέας. Και για τον Κασιδιάρη μιλήσαμε. Εγώ δεν είχα κάνει δήλωση ότι πηγαίνουν στο Δομοκό. Να παίρνουν οδηγίες από κάποιους άλλους ενδεχομένως να ήταν. Θα δούμε αλλά δεν είπα ποτέ ότι ο κ. Κασιδιάρης έδινε οδηγίες από το Δομοκό και δεν αναιρώ τίποτα. Δεν είχαμε καμία σχέση με τον κ. Κασιδιάρη καμία τηλεφωνική επικοινωνία και τίποτα περισσότερο. Τον στηρίζω για το Δήμο της Αθήνας».

Εν τω μεταξύ, ο κ. Στίγκας έδωσε στους δημοσιογράφους κοινη δήλωση βουλευτών του κόμματος του με την οποία επιβεβαιώνουν την ενότητα του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ. Η δήλωση αναφέρει τα εξής: «Υπογράφοντας την παρούσα δήλωση, βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος «Σπαρτιάτες», έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό όποιος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, υπέρ του ελληνικού πατριωτισμού εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook