Κακοκαιρία «Daniel»: Στη Λάρισα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Ανακοινώνει μέτρα στήριξης για τους πλημμυροπαθείς

Στη Θεσσαλία μεταβαίνει ξανά το απόγευμα σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.Τη Δευτέρα θα επισκεφτεί τον Έβρο.
Στη Λάρισα μεταβαίνει ξανά το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς το φαινόμενο της υπερχείλισης του Πηνειού βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμη οικισμοί στον μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλίας απειλούνται με πλημμυρικά φαινόμενα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και θα αναφερθεί στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής για την στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» .
Περίπου στις 19:00 σήμερα το απόγευμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το πλαίσιο της κρατικής στήριξης. Το περίγραμμα του προγράμματος στήριξης θα εξειδικεύσουν οι κύριοι Τριαντόπουλος -για τα μέτρα άμεσης στήριξης- και Λιβάνιος, για τα κονδύλια και τα μέσα που θα διατεθούν στους δήμους της Θεσσαλίας και την Περιφέρεια.
Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την πρωτοφανή πλημμύρα στη Θεσσαλία θα εξειδικευτούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει τις συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο και τους συναρμόδιους υπουργούς για να διαμορφωθεί το ακριβές πλέγμα των παρεμβάσεων που θα υλοποιήσουν τη δέσμευση στήριξης των πλημμυροπαθών.
Τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον Έβρο. Θα μεταβεί στην περιοχή της Δαδιάς, θα παραστεί στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Πελαγία το οποίο είχε καταστραφεί από την πρόσφατη πυρκαγιά και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.
Ολες οι Ειδήσεις
- O Τράμπ εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz», ένα κέντρο κράτησης μεταναστών – «Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες και φίδια»
- Έφη Αχτσιόγλου: Το πάρτι για τα γενέθλια του γιού της – Φωτογραφίες
- Παύλος Ντε Γκρές – Μαρί Σαντάλ: Γιορτάζουν 30 χρόνια γάμου – Φωτογραφίες
- Δέσποινα Μοιραράκη: Κάνω προσπάθεια εδώ και 10 μήνες – Γυμναστική , διατροφή και μια ένεση με ιατρική παρακολούθηση – Βίντεο
- Ελένη Φουρέιρα: Η φωτογραφία με τον 2,5 ετών γιο της – Δείτε τι κάνει!
- Wimbledon: Πρώτη major νικη μετά από 12 μήνες για τη Μαρία Σάκκαρη
- Ο όμιλος Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών
- «Πολύ άγρια ήταν η επίθεση», λέει ο γιατρός για τον 37χρονο που μαχαίρωσε μητέρα, αδελφή και θείο (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook