Ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της ΝΔ καταλόγισαν για τις φονικές πλημμύρες οι γραμματείς της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Τις καταστραμμένες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας επισκέφθηκαν η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος Γιώργος Βασιλειάδης.

Σε δήλωσή της η Ράνια Σβίγκου ανέφερε ότι «πρόκειται για μια καταστροφή άνευ προηγουμένου, για μια εθνική τραγωδία, για την οποία υπεύθυνοι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση της Ν.Δ., ο επί 12 χρόνια περιφερειάρχης.

Γιατί είχαν όλες τις προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες και δεν έκαναν τίποτα, γιατί η βοήθεια άργησε να έρθει. Γιατί δεν έκαναν όλα όσα έπρεπε να είχαν κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Παράλληλα, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε «να μην νομίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του.

Πρόκειται για μια προαναγγελθείσα τραγωδία. Πρόκειται για ένα έγκλημα. Ένοχος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Από την μεριά του ο Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε ότι «η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι η μοναδική απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία.

Η ανυπαρξία του κράτους, η ανυπαρξία των υποδομών, τα μεγάλα ερωτηματικά πλανώνται πάνω από συνολικά τη Θεσσαλία, τι έγινε από το 21 και μετά, τι έγιναν τα αντιπλημμυρικά. Γιατί απεντάχθηκαν έργα, γιατί στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα και να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «και η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία είναι υπεύθυνη για κάθε τι που ζούμε αυτές τις δύσκολες μέρες για το λαό της Θεσσαλίας πρέπει να απαντήσει και να έχει την ευθιξία να αναλάβει τις ευθύνες της».

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν ζητά παραιτήσεις, ο Γιώργος Βασιλειάδης απάντησε: «Είναι προφανές, εδώ υπάρχει μια πορεία συνεχής από τον Ιανό και μετά. Για τον Ιανό και νωρίτερα. Ο Ιανός ήταν ένα καμπανάκι.
Εμείς από το 2018 είχαμε προνοήσει, ξεκινήσαμε τα αντιπλημμυρικά σχέδια, ξεκινήσαμε σχέδια πολιτικής προστασίας. Όλα αυτά μπήκαν στην άκρη, στις καλένδες, μπήκαν στο συρτάρι».

Μάλιστα, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι η «ίδια η Ε.Ε. ήρθε και καταδίκασε την Ελλάδα γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα σχέδιο, ούτε μια ανανέωση στα σχέδιά μας.

Βλέπουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν εντάχθηκε ούτε ένα έργο αντιπλημμυρικό. Αυτά είναι πολιτικές, πολιτικές αποφάσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook