Οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού αλλά και οι φονικές πλημμύρες από την κακοκαιρία Daniel έχουν επηρεάσει τους πολίτες στην εικόνα που έχουν για την κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο του MEGA καταγράφει δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της αλλά και μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια και την ασφάλεια.

Στο ερώτημα για το αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 28% λέει σωστή και το 66% λέει προς τη λάθος.

Η ακρίβεια είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για το 29%, όμως έχει ιδιαίτερη σημασία ότι το 15% θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ανασφάλεια και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης (απάντηση που τον Ιούνιο έδινε μόνο το 3%).


Αντίστοιχα, σημασία έχει ότι το 9% ιεραρχεί ως σημαντικότερο πρόβλημα τις φυσικές καταστροφές, απάντηση που δεν καταγραφόταν σε προηγούμενες έρευνες.

Όμως πέραν του γενικού κλίματος απαισιοδοξίας, υπάρχει και σαφής δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το 61% έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση και μόνο το 32% έχει θετική γνώμη. Επιστρέφουμε, δηλαδή σε κλίμακα δυσαρέσκειας που είχαμε να δούμε από τον Μάρτιο και φαίνεται εν μέρει τουλάχιστον να αντιστρέφεται το κλίμα που είχε αποτυπωθεί τον Μάιο όταν οι θετικές γνώμες ήταν στο 37%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook