Απάντηση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης με ένα νέο βίντεο, έξω από τον Άρειο Πάγο.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τον είχε επικρίνει για έλλειψη σεβασμού στη δικαιοσύνη και στην ελευθεροτυπία μετά τις δηλώσεις ότι θα «ξεδοντιάσει» δικαστικούς και δημοσιογράφους.

Στο βίντεο που «ανέβασε» στα social media το οποίο «γύρισε» έξω από τον Άρειο Πάγο, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού ειρωνεύεται τους δικαστές, λέγοντας πως νόμιζε ότι το συνδικαλιστικό τους όργανο είχε αυτοκαταργηθεί, αναφέρει σειρά περιπτώσεων, στις οποίες η Ένωση δεν αντέδρασε, μεταξύ των οποίων οι καταγγελίες των κ.κ. Τζανερίκου και Ράμμου.

«Μόλις είπα ότι η δικαιοσύνη είναι ο μεγάλος ασθενής, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον μου. Λυπάμαι για την πράξη. Αλλά παράλληλα χαίρομαι που υπάρχει ακόμα το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών, που θεωρούσα ότι είχε αυτοκαταργηθεί εδώ και 4 χρόνια», λέει στο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μάλιστα, ο Στέφανος Κασσελάκης δεσμεύεται να αλλάξει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και να ενισχύσει τους έντιμους δικαστικούς, όπως λέει, προκειμένου να ασκούν απερίσπαστα το λειτούργημά τους.

Η συνέντευξη στο MEGA 
Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε παράλληλα την τελευταία του συνέντευξη πριν τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στο Live News στο MEGA

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν «θέλει να τον ξεδοντιάσει», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης απάντησε τα εξής:

«Φυσικά και όχι. Απάντησα σε ερώτηση ενός πολίτη που εξέφραζε την ανησυχία του για τις παθογένειας που υπάρχουν στη Δικαιοσύνη και στη Δημοσιογραφία. Νομίζω όλοι οι Έλληνες ξέρουμε τις παθογένειες που υπάρχουν. Για σένα προσωπικά (μιλάει απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο), θέλω να κάνεις το λειτούργημά σου ως 4η εξουσία, χωρίς καμία επιρροή από το κράτος. Το ίδιο θέλω και για τους έντιμους δικαστές. Να έχουν την πλήρη υποστήριξή του κράτους για να μπορέσουν να κάνουν το λειτούργημά τους κι εκείνοι. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς για τις παθογένειες που έχουμε και πρέπει να τις λύσουμε».

«Η μόνη δημοσκόπηση που μετράει είναι την Κυριακή»
Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις είπε πως η μόνη δημοσκόπηση που μετράει είναι την Κυριακή.

«Έχω θέσει στον κόσμο ένα ξεκάθαρο όραμα για τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται. Πρέπει να εκφραστούνε από την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Άμα αυτές οι αλλαγές για μία προοδευτική χώρα εκφράζουν ένα μέρος του πληθυσμού μπορούν να πάνε επιτόπου στις κάλπες, να γραφτούν και να ψηφίσουν».

«Η στέγη είναι πολύ σημαντικό θέμα»
Αφού μίλησε με πολίτες ο κ. Κασσελάκης είπε πως αυτό που θα πρέπει να ανάγει στο πρόγραμμά του εάν εκλεγεί είναι  το θέμα της στέγης .

«Δεν πρόκειται να έχουμε ούτε κοινωνικό στέρεο υπόβαθρο ούτε επιχειρηματικό κοινωνικό υπόβαθρο εάν δεν λύσουμε το θέμα της στέγης. Η σύγχρονη Αριστερά πρέπει να δώσει την ευκαιρία στους νέους να μπορούν να αρχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες στην οικονομία της χώρας. Έχουμε ένα δομικό θέμα με τη στέγη και πρέπει να το συνδυάσουμε με αποκέντρωση, με παραγωγικό μοντέλο, με πράσινη μετάβαση, επιχειρηματικότητα, στο να πάει η χώρα μπροστά και να μείνουν οι νέοι στην Ελλάδα».

«Το σίγουρο είναι πως η χώρα χρειάζεται πλήρη ανασυγκρότηση»
Αναφορικά με τη Θεσσαλία είπε:

«Είναι πολύ λυπηρό. Το είδα και από κοντά. Αισθάνομαι συμπόνια και για αυτούς που έχασαν τους συγγενείς αλλά και το βιός τους. Μου λένε πως δεν έχουν λάβει το επίδομά ανεργίας. Το σίγουρο είναι πως η χώρα χρειάζεται πλήρη ανασυγκρότηση και κοινωνικό κράτος. Η σπατάλη των χρημάτων που πάνε στις περιφέρεις και ”φαγώνονται” είναι εις βάρος των παιδιών μας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook