ΣΥΡΙΖΑ – Στέργιος Καλπάκης: Αντί να παραδεχτεί τις ευθύνες του, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φιμώσει τους επιστήμονες
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τους επιστήμονες στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων» τόνισε ο Στέργιος Καλπάκης
«Αντί να παραδεχτεί τις ευθύνες του για την καταστροφή, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φιμώσει τους επιστήμονες». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε δήλωσή του, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Ο Στέργιος Καλπάκης, στη δήλωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τους επιστήμονες στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων», και πρόσθεσε ότι «μόνος στόχος του είναι να τους φιμώσει, ώστε να μην εκθέτουν με τις προειδοποιήσεις τους την κυβέρνησή του. Αυτός είναι ο δήθεν εκσυγχρονιστής και φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισε.
Αναλυτικά η δήλωσή του:
«Νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει όλα από τον κ. Μητσοτάκη στη χθεσινή του ομιλία, σήμερα όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην αποποίηση ευθυνών. Χωρίς ίχνος ντροπής, δήλωσε ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε στη Θεσσαλία! Δηλαδή αν δεν λειτουργούσε, ποιο θα ήταν το μέγεθος της καταστροφής;
Και αφού – κατά τον κ. Μητσοτάκη – η κυβέρνησή του τα έκανα όλα καλά, έριξε τις ευθύνες στους επιστήμονες, που έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για την ένταση της κακοκαιρίας, και ανακοίνωσε ότι ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο μεταφέρονται στον έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας.
Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τους επιστήμονες στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά μόνος στόχος του είναι να τους φιμώσει, ώστε να μην εκθέτουν με τις προειδοποιήσεις τους την κυβέρνησή του. Αυτός είναι ο δήθεν εκσυγχρονιστής και φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε πάλι σήμερα ότι η κυβέρνησή του είναι ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας, γι’ αυτό κάνει υποχρεωτική την ασφάλιση όλων των κατοικιών. Με άλλα λόγια, το σύνολο της κοινωνίας θα συνεχίσει να βυθίζεται στην ανασφάλεια, αλλά μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν θα αποζημιώνονται.
Τέλος, εκεί που όλη η κοινωνία έμεινε άφωνη είναι όταν άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι δεν δέχεται έναν καπιταλισμό χωρίς όρια. Ο πρωθυπουργός που έχει αφήσει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη, που δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ και τώρα φέρνει τις 13 ώρες δουλειά την ημέρα, προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο.
Τρεις μήνες μετά την επανεκλογή του στη διακυβέρνησή της χώρας, η πολιτική του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Άδωνις Γεωργιάδης για το ατύχημα της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ιταλία: Είναι καλά, χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ, εμπιστεύθηκε το ΕΣΥ
- Σμαραγδής: Το επεισόδιο με τον κριτικό που έκανε φρικώδη πράγματα στην προβολή του «Καποδίστρια» και ο αστυνομικός που του είπε «Έλληνες σαν εσάς δεν συλλαμβάνω» (βίντεο)
- Καλλιθέα: Μάχη για τη ζωή του δίνει το κοριτσάκι που έπεσε στο συντριβάνι – Η μαμά της μικρής λιποθύμησε, όταν την αντίκρισε, λέει αυτόπτης μάρτυρας (βίντεο)
- Άρτα: Θλίψη για την 35χρονη νηπιαγωγό που πέθανε ενώ θήλαζε το νεογέννητο μωρό της
- Κλέλια Ανδριολάτου: Πόζαρε με λευκό κορμάκι στο Instagram – Δείτε τις φωτογραφίες
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-1: Πράσινοι μαχητές, θριαμβευτές στο ντέρμπι με Tαμπόρδα!
- Άννα Κορακάκη: Οι πρώτες φωτογραφίες με τη νεογέννητη κόρη της
- Ελένη Μενεγάκη: Η 11χρονη κόρη της, Μαρίνα Παντζοπούλου τη φωτογραφίζει στο πλοίο από Άνδρο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook