Ξεπερνά κάθε προηγούμενο η προσέλευση των ψηφοφόρων για την εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ . Δόθηκε παράταση. Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα τα αποτελέσματα. Στις 11 το πρώτο δείγμα αποτελέσματος

Έκλεισαν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Πάνω από 140.000 ψήφισαν σήμερα , ενώ ξεπέρασαν τα 39.000 τα νέα μέλη.

Η συμμετοχή στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ μεγάλη και ξεπέρασε και τις πιο αιδιόδοξες προσδοκίας .

Σημειώνεται ότι σε αυτόν τον αριθμό δεν υπολογίζονται 1.100 άτομα που ψήφισαν από το εξωτερικό.

Δόθηκε παράταση λόγω αθρόας προσέλευσης 

Παράταση μίας ώρας δόθηκε στην ψηφοφορία λόγω μεγάλης συμμετοχής – Μέχρι τις 18:00 είχαν ψηφίσει  πάνω από 130.000. Στα 35.000 τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά τις προσδοκίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου πρόεδρου, δόθηκε τελικά παράταση μίας ώρας στην εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στα εκλογικά κέντρα μεταφέρθηκαν και μοιράστηλαν άλλα 80.000 ψηφοδέλτια
Όπως δήλωσε στις 19:30 ο πρόεδρος της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής Γιάννης Δρόσος, οι εκλογείς έφτασαν τους 130.535 στα 536 εκλογικά τμήματα – χωρίς ψηφοφόρους εξωτερικού – εκ των οποίων 30% είναι νέα μέλη.

Επισήμως, πλέον, έχει δοθεί παράταση μίας ώρας στη διαδικασία και το πρώτο αποτέλεσμα (με δείγμα) αναμένεται στις 11:00 το βράδυ.

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής – Συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσος

«Αιφνιδιαστήκαμε για τη συμμετοχή» ανέφερε ο κ. Δρόσος.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (19:45) έχουν ψηφίσει 132.000 πολίτες και τα νέα μέλη είναι 35.000.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχαν τυπωθεί 120.000 φάκελοι και 240.000 ψηφοδέλτια, παρόλα αυτά τυπώθηκαν και νέα ψηφοδέλτια σήμερα, καθώς η χθεσινή εκτίμηση της Κουμουνδούρου ήταν για 80.000 συμμετέχοντες.

Η μεγάλη συμμετοχή στη σημερινή ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα στο Αλιβέρι Εύβοιας, τις Συκιές Θεσσαλονίκης, τη Σπάρτη και σε μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αττικής, όπως το Χαλάνδρι και τη Νέα Σμύρνη, ο αριθμός των ψηφισάντων να ξεπερνά εκείνους που είχαν προσέλθει στις εσωκομματικές εκλογές το 2012, από τις οποίες αναδείχθηκε νικητής ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη Θεσσαλία η συμμετοχή έφτασε τις 5.500, δηλαδή έχουν ψηφίσει περισσότεροι από την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα τον Μάιο του 2022, ενώ στον Παλαμά, όπου η Κουμουνδούρου δεν έστησε τελικά κάλπες, έγινε αποδέκτης παραπόνων για την μη λειτουργία εκλογικών τμημάτων.
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η συμμετοχή στη Θεσσαλία είναι ποσοστιαία όσο στην υπόλοιπη χώρα, δηλαδή δεν υπολείπεται του πανελλαδικού μέσου όρου.

Τέλος, λόγω της επικείμενης παράτασης, αλλά και της αθρόας συμμετοχής, ασφαλές αποτέλεσμα θα υπάρξει μετά τις 12 τα μεσάνυχτα.

Πως εξελίχτηκε η εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ

Η συμμετοχή των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου είναι πολύ μεγάλη και στην Κουμουνδούρου  από νωρίς το απόγευμα έχει αρχίσει η συζήτηση περί παράτασης του χρόνου ψηφοφορίας (σ.σ. που κανονικά εκπνέει στις 20:00) καθώς  μέχρι τις 17:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 100.000 άτομα.

Η Εφορευτική Επιτροπή θεωρείται πιθανό λόγω της κοσμοσυρροής να δώσει τουλάχιστον παράταση μιάς ώρας στη ψηφοφορία.

Η προσέλευση έχει ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις με ρεκόρ συμμετοχής και ουρές να σχηματίζονται στα εκλογικά κέντρα με την αναμονή , όπως λένε να ξεπερνά τη μία ώρα.

Νωρίτερα  στις 16:30 σε όλη την Ελλάδα είχαν ψηφίσει 96.600 πολίτες για να αναδείξουν τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.


Από αυτούς 24.600 είναι νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο στην Αττική έχουν ήδη ψηφίσει 32.000 άνθρωποι στην ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συμμετοχή του δημοκρατικού κόσμου ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Ας κάνουμε όλοι τα πάντα, για την ισχυροποίηση της παράταξης. Θεωρώ αυτονόητο ότι η ΚΕΦΕ θα δώσει παράταση της διαδικασίας, όπου παραστεί ανάγκη» δήλωσε ο Νίκος Παππάς.

Αν η προσέλευση συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό, οι ψηφοφόροι αναμένεται να προσεγγίσουν τα 130.000 άτομα.
Μεγάλη προσέλευση παρατηρείται στα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπου στα εκλογικά κέντρα σχηματίζονται ουρές. Ιδιαίτερα μεγάλη είναι η προσέλευση και στην Κρήτη.


«Μεγάλη συμμετοχή σε όλη την Ελλάδα για την εκλογή νέας ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε η γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Ψηφίζουμε για έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ψηφίζουμε για να δυναμώσουμε τη φωνή του προοδευτικού κόσμου. Ψηφίζουμε για τη μεγάλη κυβερνώσα Αριστερά», τονίζει η κ. Σβίγκου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook