Η μεταμεσονύκτια ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη μετά το ολίσθημα περί «του δικού τους κρατιδίου» για τα Κατεχόμενα

Νέα κόντρα στο πεδίο των ελληνοτουρκικών έχει ξεσπάσει μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Έφης Αχτσιόγλου μετά το χθεσινοβραδινό ολίσθημα του υποψηφίου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το «να μην απαντά ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βόρειου, του κρατιδίου τέλος πάντων του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.9.2023) ο Στέφανος Κασσελάκης με ένα βίντεο στα social media προχώρησε σε αναδίπλωση – διόρθωση , λέγοντας πως προφανώς πρόκειται για λάθος λόγω της κούρασης, ενώ – όπως είπε – κάποιες φορές ψάχνει να βρει τις λέξεις στα ελληνικά, καθώς έχει επιστρέψει στη χώρα μας μόλις πριν από μερικούς μήνες.

«Δεν θα με δείτε να κρύβομαι ποτέ. Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου, μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Βεβαίως είναι ψευδοκράτος. Τα Κατεχόμενα. Η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συνφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωση μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν, ήταν όλα ξεκάθαρα. Ας μην ανησυχεί κανείς. Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης»» τόνισε.

«Ό,τι κάνω το κάνω για το καλό του τόπου από την καρδιά μου. Όταν κάνω κάποιο λάθος το παραδέχομαι. Το διόρθωσα επί τόπου» πρόσθεσε σε δηλώσεις του λίγη ώρα αργότερα.

Έφη Αχτσιόγλου: έχει άγνοια σε σοβαρά εθνικά θέμα
Με μια αιχμηρή δήλωση η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε το ολίσθημα του συνυποψήφιου της για τα κατεχόμενα της Κύπρου.

«Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου.

Η υποψήφια για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τον κ. Κασσελάκη να ανακαλέσει τα όσα είπε σημειώνοντας: «Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιογλου
Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελάκη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απόγευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος είναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων). Πρόκειται για ένα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική. Φαντάζομαι ο κύριος Κασσελάκης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας».

Νίκος Παππάς: «Μια λέξη που διέφυγε»

Πλήρη κάλυψη στον Στέφανο Κασσελάκη για το ολίσθημα που έκανε όταν αποκάλεσε τα Κατεχόμενα ως «βόρειο κρατίδιο» και «βόρεια Κύπρο» παρείχε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Παππάς.
«Είναι σαφές ότι είναι ολίσθημα. Να μην αδικούμε τους εαυτούς μας, η συζήτηση για τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρή» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας και στην κριτική που ασκήθηκε από την Έφη Αχτσιόγλου στον Στέφανο Κασσελάκη για όσα είπε για το «ψευδοκράτος».

«Ήταν μια λέξη που διέφυγε από τον Στέφανο και προφανώς δεν αλλάζει την εθνική γραμμή, το καθάρισε με επάρκεια και πάμε παρακάτω» προσπάθησε να κλείσει τη συζήτηση ο κ. Παππάς, ο οποίος παράλληλα κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου να ανακαλέσει την κατηγορία σε βάρος του κ. Κασσελάκη για σεξιστική επίθεση

Δώρα Αυγέρη: «Ήταν απάντηση στο πόδι»

«Και μέσα στην ίδια την απάντηση στο πόδι διορθώθηκε το φραστικό ολίσθημα και το ξεκαθάρισε μετά στην ομιλία του στο Αιγάλεω» είπε από την πλευρά της η Δώρα Αυγέρη. «Καμία άγνοια, θα ήθελα να καθησυχάσω τους συμπατριώτες συνέλληνες της Κύπρου. Ο Κασσελάκης θα κρατήσει μέχρι κεραίας την παράδοση και την παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το 2015-2019. Δε έρχεται ούτε η Έφη Αχτσιόγλου και ο Στέφανος Κασσελάκης να γράψουν νέο πρόγραμμα για τα ελληνοτουρκικά, την εθνική άμυνα».

Ν. Ηλιόπουλος: Δεν ήταν λεκτικό λάθος, αλλά άγνοια
«Η δήλωση του Κασσελάκη ότι τα Κατεχόμενα είναι κρατίδιο δεν ήταν λεκτικό λάθος, αλλά άγνοια», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook