«Δεν είναι ατύχημα ο Βόλος», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, που τάχθηκε κατά της ίδρυσης των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων ενώ καταλόγισε ανεπάρκεια στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Χρειάζεται μια νέα αντιμετώπιση η κλιματική αλλαγή» τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

«Βεβαίως κα θα πάω στο Στρατό», δήλωσε επίσης συμπληρώνοντας ότι «είναι τιμή του»

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (28/9) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των καταστροφών από τις πρόσφατες κακοκαιρίες, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι ατύχημα ο Βόλος».

«Για ποιο λόγο τα φρεάτια δεν έχουν καθαρίσει;» διερωτήθηκε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος δήλωσε ότι θα επισκεφτεί σύντομα τον Βόλο, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Είπε ακόμη ότι πρέπει να «υπάρξει ανασυγκρότηση στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας». «Υπάρχει μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών. Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» είπε ο κ. Κασσελάκης και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο.

«Πριν πάμε στον Στρατό, η Πολιτεία η ίδια θα έπρεπε να έχει μια οργάνωση για να αντιμετωπίζει αυτά τα θέματα» τόνισε, απαντώντας στην παρατήρηση της Μάρας Ζαχαρέα για κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε κριτική επίσης για το δυστύχημα των Τεμπών στην κυβέρνηση, όπως και για την «επιδρομή χούλιγκαν» στη Νέα Φιλαδέλφεια διερωτώμενος αν αυτό είναι το 41 %

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δεν είναι πρόβλημα το ότι δεν είναι βουλευτής. «Γιατί να είναι πρόβλημα;… Μόνο οι βουλευτές είναι που αξίζουν;» αναρωτήθηκε. «Τα μέλη με επέλεξαν για να τους εκφράσω. Είναι μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τεράστιο το έργο που πρέπει να γίνει» πρόσθεσε.

Στην ερώτηση για το πώς αισθάνεται που θα πάει στρατό. «Εννοείται ότι θα πάω και είναι τιμή μου να πάω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Θα είμαι. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα. Είναι εξαιρετικό που έχουμε τον κ. Φάμελλο στη Βουλή. Θα ήθελα να είναι σε ακριτικό νησί ή στην παραμεθόριο. Είμαι ενθουσιασμένος για την μελλοντική μου στρατιωτική θητεία».

«Βεβαίως και είμαι Αριστερός»
«Βεβαίως και είμαι Αριστερός» τόνισε επίσης ο κ. Κασσελάκης απαντώντας στη σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

«Το να είσαι Αριστερός είναι στάση ζωής, είναι ένας αξιακός κώδικας» δήλωσε.

Για το άρθρο 16 σχετικά με την απαγόρευση ιδιωτικών ΑΕΙ ανέφερε: «Θέλω να έχω συμπράξεις με τα ξένα Πανεπιστήμια. Πρέπει να επενδύσουμε στα Δημόσια Πανεπιστήμια». Πιο αναλυτικά είπε: «Έχω πει ξεκάθαρα ότι δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια. Πρέπει να επενδύσουμε στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Τα δημόσια έχουν κάνει ένα τεράστιο έργο. Πρέπει να κάνουμε συμπράξεις. Οι δωρεές αντί να πάνε στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μη κερδοσκοπικά, να πάνε στο δημόσιο».

Για τις εκλογές και τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι πολλοί οι λόγοι που έχασε ένα κόμμα τη μισή του δύναμη. Σίγουρα το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το κύριο λάθος. Πιστεύω στην αυτοδύναμη, σύγχρονη Αριστερά. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει όχι μόνο να είναι ενωμένη, αλλά και να μεγενθυνθεί. Η Αριστερά δεν θα πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Τα νέα μέλη να συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής. Θα σεβαστώ 100% και το Καταστατικό μας και τα συλλογικά όργανα. Τα μέλη του κόμματος, οι ΟΜ πρέπει να συμμετέχουν σε αυτά. Πρέπει να δώσουμε φωνή στην κοινωνία. Μπορούμε. Υπάρχουν ψηφιακά μέσα. Τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο να παίξουν, αλλά τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Βεβαίως και είμαι αριστερός. Θέλω νέα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Πρέπει όλοι να είμαστε νηφάλιοι για τους λόγους που είμαστε στην πολιτική. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη, πρέπει να δείξουμε σύνεση και ψυχραιμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη» συμπλήρωσε ενώ σχετικά με τον Νίκο Φίλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχω ήδη ζητήσει από τον κ. Φίλη να τον δω δυο φορές».

Για την επενδυτική βαθμίδα
Μιλάμε για την επενδυτική βαθμίδα όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αυξήσεις από το 2010. Βεβαίως είναι ευπρόσδεκτη αλλά έχει γίνει στους ώμους του απλού πολίτη, με σύστημα υγείας που δεν δουλεύει, με πανεπιστήμια με σοβάδες να πέφτουν, με υποστελεχωμένη δικαιοσύνη. Αν ήμασταν στην επενδυτική βαθμίδα θα είχαμε ένα σύγχρονο κράτος, τώρα αυτό που έχει γίνει είναι ότι έχουν φτωχοποιηθεί οι πολίτες. Εμείς διαφορετικά θα κάναμε το κοινωνικό κράτος, που αποδομήθηκε με δέκα χρόνια μνημονίων.

Η κοινωνία αλλάζει από κάτω προς τα πάνω, όχι με ένα pass που σε κάνει εξαρτημένο. Δεν είναι δυνατόν εγώ στα 35 να είμαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και άλλοι να είναι στην ηλικία μου και να μένουν με τους γονείς τους, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και έκανε λόγο για «στέγη, αποκέντρωση, πράσινη μετάβαση και κοινωνικό κράτος» ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανάγκη» για πρόσθετη φορολογία. Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα σώσουν χρήματα από το μέλλον, σημείωσε.

Ένα ακόμα θέμα για το οποίο μίλησε, ήταν τα ελληνοτουρκικά. «Ο διάλογος μετά τους σεισμούς στη γείτονα και την προσέγγιση που ακολούθησε είναι ευπρόσδεκτος. Η συζήτηση στη Χάγη θα πρέπει να είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα/ ΑΟΖ. Η αποστρατικοποίηση των νησιών για εμάς είναι κόκκινη ζωή. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που πρεσβεύω είναι μια πατριωτική Αριστερά».

Δείτε τη συνέντευξη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook