H τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας Belharra, άμυνας και επέμβασης, FDI HS KIMON, που προορίζεται για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, στο Λοριέν, έγινε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Η φρεγάτα Κίμων είναι το πρώτο πλοίο μιας σειράς τριών φρεγατών άμυνας και επέμβασης που παρήγγειλε το Πολεμικό Ναυτικό με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να έχει μεταβεί στη Γαλλία γι αυτό το σκοπό ενώ είχε και διμερή συνάντηση με τον ομόλογο Σεμπαστιάν Λεκορνύ.

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνί αλλά και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση, πραγματοποιήθηκε στο Λοριάν της Βρετάνης η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI (Belh@rra) του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Κίμων F-601».

Είναι ένα νεό σημαντικό βήμα αυτή η καθέλκυση για την Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Δένδιας αμέσως μετά την ξενάγησή του στην φρεγάτα και τόνισε πως αυτές οι φρεγάτες νέας γενιάς είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις.

Στην ομιλία του ο υπουργός Αμυνας τόνισε πως «είναι μεγαλη τιμή να βρίσκομαι εδώ. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Είναι ένα κορυφαίο γεγονός για την Ελλαδα και ορόσημο για την άμυνα και την ασφάλεια. Η φρεγατα «Κίμων» είναι πηγή υπερηφάνειας για τις ένοπλες δυνμαείς και τους Ελληνες. Ο «Κίμων» συνεχίζει την παραδόση της Ελλάδος ως υπερδύναμη στη θάλασσα και αποτελεί παράγοντα ναυτικής υπεροχής και ασφάλειας στη Ανατολική Μεσόγειο και περά από αυτήν.

Το Πολεμικό Ναυτικό μπαίνει σήμερα, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, σε μια νέα, «ψηφιακή», εποχή με την καθέλκυση της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN («Belharra») με την ιστορική ονομασία «ΚΙΜΩΝ».

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ιστορική ημέρα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς οι τρεις φρεγάτες Belharra που θα ενταχθούν τα επόμενα χρόνια στον ελληνικό Στόλο θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο αφενός στην προβολή ισχύος στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο και αφετέρου ως πολλαπλασιαστής ισχύος υπό το πρίσμα της διαλειτουργικότητας με τα μέσα των άλλων Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» της ομώνυμης κλάσης έχει:
-Εκτόπισμα 4.500 τόνους
-Mήκος περίπου 122 μέτρα, με μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους
-120 μέλη πληρώματος
-Μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβους
-Ολοκληρωμένος ιστός αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module)
-Το κρίσιμο κέντρο δεδομένων των FDI HN, που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, όπως μεταξύ άλλων τα συστήματα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων (IFF), τα συστήματα πλοήγησης, τις κεραίες επικοινωνίας UHF, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
-Μπορεί να φέρει ελικόπτερο
-Μη επανδρωμένο αεροσκάφος

-Κομάντος με ελαφρά ταχύπλοα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook