Τα συγχαρητήρια στους περιφερειάρχες και τους δημάρχους που εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή έδωσε ο πρωθυπουργός.

Στο πολιτικό μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στάθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις που έκανε από τα γραφεία του κόμματος, τονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στη ΝΔ και τις επιλογές της.

«Ως προς το πολιτικό μήνυμα αυτής της κάλπης οι πολίτες πιστεύω ότι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στις επιλογές τις οποίες έκανε. Είχα πει ότι ειδικά στις εκλογές για τους 13 περιφερειάρχες θα προσδώσουμε ένα σαφές πολιτικό στίγμα και πράγματι κατ’ ελάχιστον 7 περιφέρειες έχουν ήδη κριθεί υπέρ της ΝΔ στον πρώτο γύρο. Και θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην πολύ σημαντική επικράτηση του Νίκου Χαρδαλιά στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας με ποσοστό που φαίνεται να ξεπερνά το 46% αλλά και του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία με ποσοστό που φαίνεται ότι ξεπερνά το 60%» είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Να επισημάνω επίσης και τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσαν περιφερειάρχες σε περιοχές όπως η Δυτ. Ελλάδα, η Ηπειρος πολύ-πολύ υψηλότερα των κομματικών ποσοστών της ΝΔ».

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα ποσοστά των πολιτικών του αντιπάλων, λέγοντας «Θέλω επίσης να επισημάνω το γεγονός, ότι φαίνεται πως μόνο σε μια περιφέρεια η αντιπολίτευση θα έχει παρουσία στον δεύτερο γύρο και αυτό πιστεύω μας οδηγεί σε συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα. Από εκεί και πέρα το γαλάζιο του χάρτη αυτών των εκλογών πρέπει να είναι ένα γαλάζιο της δημιουργίας, ένα γαλάζιο της συνεχόμενης μάχης με την καθημερινότητα. Η κυβέρνηση από αύριο προφανώς συνεχίζει κανονικά τη δουλειά της, την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη ο τόπος και βέβαια την επόμενη εβδομάδα θα εξακολουθούμε να δίνουμε τη μάχη του δεύτερου γύρου σε εκείνες τις αναμετρήσεις οι οποίες δεν κρίθηκαν αυτήν την Κυριακή».

«Συγχαρητήρια σε όσους και όσες εξελέγησαν και ανεξαρτήτως της πολιτικής διάστασης που έδωσε η ΝΔ σε αυτές τις εκλογές, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με κάθε περιφερειάρχη και με κάθε δήμαρχο» είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Αυτό το κάναμε εξάλλου και αυτά τα 4 χρόνια διότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Έχουμε προικίσει την αυτοδιοίκηση με σημαντικούς πόρους, πολλά σημαντικά έργα δρομολογούνται σε επίπεδο περιφερειών αλλά και σε επίπεδο δήμων, αλλά οι πολίτες ζητούν ταυτόχρονα και λογοδοσία και διαφάνεια και γι’ αυτό αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στο νομοσχέδιο του ΥΠ.ΕΣ. το οποίο βάζει αυτούς τους δείκτες αξιολόγησης στην καθημερινότητα των πολιτών».


Σε ερώτηση για τις περιφέρειες που το αποτέλεσμα δεν κρίνεται από τον πρώτο γύρο, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Αφήστε να δούμε τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών πως θα διαμορφωθεί. Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι υπήρχαν περιφέρειες όπου είχαμε υποψηφίους οι οποίοι προερχόντουσαν από τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να έχουν την επίσημη στήριξή τους, αλλά περισσότερο θα πρέπει να ρωτήσετε τα άλλα κόμματα, ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ γιατί κατάφεραν μόνο σε μία περιφέρεια να έχουν υποψήφιο στο δεύτερο γύρο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook