Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο σεξιστικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος εξαπέλυσε σεξιστική επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί υιοθεσίας δύο αγοριών.

«Δηλαδή τι θες να μας πεις, με τα κανάλια που σε προβάλουν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά για να παράγουμε π@@στηδες; Αυτή είναι η Ελλάδα; Αυτή είναι η πατρίδα μου;», είπε.

Οι παραπάνω δηλώσεις πυροδότησαν την αντίδραση της Κουμουνδούρου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για μία κλασική περίπτωση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου.

Ιδιαίτερα, τονίζεται πως δεν πρόκειται για μία απλή περίπτωση εξύβρισης και το ΣΥΡΙΖΑ ζητά να παρέμβει αυταπάγγελτα ο εισαγγελέας.

“Εμείς περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους, ο οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή Ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή το σεξουαλικό προσανατολισμό κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη). Εμείς θεωρούμε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που είχε κάνει ο Αμβρόσιος! Δεν είναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο, ο αρμόδιος Εισαγγελέας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως”, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αχιλλέα Μπέο.

“Δεν έχω πολλά να πω. Θα παροτρύνω τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και σε αυτό το θέμα επιτέλους”, είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στον Αχιλλέα Μπέο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook