Τα φώτα να στραφούν στους οικονομικούς, κοινωνικούς και εργασιακούς καταναγκασμούς που διευκολύνουν τους δράστες και φιμώνουν τα θύματα, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βουλή για τις καταγγελίες που έχουν γίνει για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση.

Τόνισε ότι «ο βούρκος που αναπαράγει τη βια κατά των γυναικών και ευάλωτων ανθρώπων πηγάζει από την καπιταλιστική σαπίλα και υπογράμμισε ότι η ασπίδα προστασίας είναι ο συλλογικός αγώνας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».

Επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση Λιγνάδη και τόνισε ότι η κυβέρνηση αναγκαστικά σύρθηκε πίσω από τις εξελίξεις για να καλύψει τις ευθύνες της.

Ζήτησε να απεμπλακούν οι ΜΚΟ από τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και τα θύματα κακοποίησης, ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, «που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατήρησε η ΝΔ και μείωσαν τις ανώτατες ποινές, θεσμοθετήθηκαν αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη στοιχειοθέτηση του βιασμού και υποβαθμίστηκε σε μικρότερο αδίκημα η μη συναίνεση».

Τέλος, αναφέρθηκε σε βουλευτές της ΝΔ που έκαναν απαράδεκτες αναρτήσεις για τον Άρη Βελουχιώτη και το ΚΚΕ και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση αν δεν τα ανέχεται και δεν τα καλλιεργεί.

Επίσης, σημείωσε ότι οι «κώδικες δεοντολογίας», που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, οδηγούν στη φίμωση συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών κομμάτων και ΜΜΕ που ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από το 902

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook