Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα βουλευτών απο το κόμμα «Σπαρτιάτες» είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η άρση ασυλίας των βουλευτών των Σπαρτιατών, γίνεται προκειμένου οι «11» να καταθέσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής, Βασίλη Στίγκα για υπόγειες διαδρομές και σχέσεις με τον Ηλία Κασιδιάρη.

H Ολομέλεια της Βουλής, αποφάσισε την άρση της ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών Αθανασίου Χαλκιά, Χαράλαμπου Κατσιβαρδά, Γεωργίου Μανούσου, Αλεξάνδρου Ζερβέα, Ιωάννη Δημητροκάλλη, Διονυσίου Βαλτογιάννη, Γεωργίου Ασπιώτη, Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, Ιωάννη Κόντη, Πέτρου Δημητριάδη και Κωνσταντίνου Φλώρου.

Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν 286 βουλευτές. Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών ψήφισαν 285 βουλευτές και κατά ένας.

Κατά την συζήτηση και λήψη της απόφασης – σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής – μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Στίγκας, ενώ τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές, των οποίων ζητείτο η άρση της ασυλίας τους.

Το αίτημα της άρσης της ασυλίας των έντεκα βουλευτών από το κόμμα «Σπαρτιάτες» είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας που διεξάγει για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook