Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, πάνω από 10% το ΚΚΕ , τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου. Ακρίβεια, οικονομία, ανεργία τα προβήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll, και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24 για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια το ΠΑΣΟΚ προσπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, την ώρα που η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ισχυρή . Η ΝΔ βρίσκεται στο 38,5%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 14,7% και το ΚΚΕ να καταγράφεται στο 10,6%.

Ειδικότερα:
Η εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 38,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 10,6%, Ελληνική Λύση 5,9%, Σπαρτιάτες 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, Νίκη 3,9%, ΜέΡΑ25 2,4%

Πρόθεση ψήφου

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε ανοδική τροχιά;
Το 50% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, ενώ το 39% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με τον Στέφανο Κασσελάκη.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κόμμα
Στην ερώτηση «θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;», οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν: “ναι” το 27%, “μάλλον ναι” το 27%, “μάλλον όχι” το 15%, “όχι” το 26%.


Ακρίβεια, αυτή η μάστιγα
Η ακρίβεια είναι το πρόβλημα που απασχολεί το 61,1% των ερωτηθέντων, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η οικονομία/ ανάπτυξη (38,4%) και η ανεργία (16,7%).


Διχασμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνολικά το 42,7% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, ενώ συνολικά το 46,1% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Βαθμός ικανοποίησης για την κυβέρνηση
Στην ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, το 40,2% απάντησε καθόλου, το 29,8% λίγο, το 23,2% αρκετά και το 5,1% πολύ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook