Σημαντικό προβάδισμα της ΝΔ, δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, πάνω από 10% το ΚΚΕ , τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου. Ακρίβεια, οικονομία, ανεργία τα προβήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η Opinion Poll, και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Action 24 για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια το ΠΑΣΟΚ προσπερνά τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, την ώρα που η κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ισχυρή . Η ΝΔ βρίσκεται στο 38,5%, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μένει στο 14,7% και το ΚΚΕ να καταγράφεται στο 10,6%.

Ειδικότερα:
Η εκτίμηση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 38,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,7%, ΠΑΣΟΚ 16%, ΚΚΕ 10,6%, Ελληνική Λύση 5,9%, Σπαρτιάτες 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5%, Νίκη 3,9%, ΜέΡΑ25 2,4%

Πρόθεση ψήφου

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε ανοδική τροχιά;
Το 50% των ερωτηθέντων που είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, ενώ το 39% εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με τον Στέφανο Κασσελάκη.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και το νέο κόμμα
Στην ερώτηση «θα ψηφίζατε ένα κόμμα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;», οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν: “ναι” το 27%, “μάλλον ναι” το 27%, “μάλλον όχι” το 15%, “όχι” το 26%.


Ακρίβεια, αυτή η μάστιγα
Η ακρίβεια είναι το πρόβλημα που απασχολεί το 61,1% των ερωτηθέντων, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η οικονομία/ ανάπτυξη (38,4%) και η ανεργία (16,7%).


Διχασμένοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες
Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, συνολικά το 42,7% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, ενώ συνολικά το 46,1% διαφωνεί ή μάλλον διαφωνεί.

Βαθμός ικανοποίησης για την κυβέρνηση
Στην ερώτηση για τον βαθμό ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο, το 40,2% απάντησε καθόλου, το 29,8% λίγο, το 23,2% αρκετά και το 5,1% πολύ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις