Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Αναφερόμενος στη χώρα μας με αφορμή το τουρκικό σενάριο περί δήθεν παρενόχλησης του «Τσεσμέ», από ελληνικά μαχητικά F-16, ο Ακάρ είπε: «Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν είναι η κατάλληλη για μία καλή γειτονία. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της «Γαλάζιας Πατρίδας» μας».

«Η απάντηση δόθηκε», τόνισε προκλητικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Φεβρουαρίου το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδιδε -επικαλούμενο πηγές του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας- ότι 4 ελληνικά F-16 «παρενόχλησαν» το πλοίο «Τσεσμέ» που πραγματοποιούσε έρευνες στο Αιγαίο, κάτι που ελληνικές στρατιωτικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά.

Ο Ακάρ επιτέθηκε σήμερα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας: «Η ΕΕ μας λέει για «ανθρώπινα δικαιώματα». Ποιο είναι το δικαίωμα στη ζωή των αθώων πολιτών μας που μαρτύρησαν στη Γκάρα;», αναρωτήθηκε ο Ακάρ, σχετικά με τον θάνατο 13 Τούρκων για τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί το PKK.

Πυρά και κατά ΗΠΑ για τους S-400

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των S-400, του οπλικού συστήματος από τη Ρωσία που έχει βάλει στο περιθώριο την Άγκυρα.

«Το αμυντικό σύστημα S-400 χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται εναντίον απειλών και κινδύνων για την Τουρκία. Για μία επίθεση εναντίον της Τουρκίας, δεν βλάπτει κανένα», ισχυρίστηκε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συμπλήρωσε: «Η επιβολή ορισμένων περιορισμών στη χώρα μας για το ζήτημα S-400, ειδικά το F-35, δεν είναι σύμφωνο με το πνεύμα συμμαχίας».

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook