Τελεσίγραφο του Στέφανου Κασσελάκη στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου έστειλε μέσω συνέντευξης στο «Κόκκινο». Τι είπε για τον Παύλο Πολάκη και τις αποχωρήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τη δημοσκοπική πτώση που καταγράφει το κόμμα.

Το μήνυμα ότι κανείς δεν θα μπορέσει να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας ζωντανά σε ερωτήσεις πολιτών στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο και στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, «Allegro Μα Με Τρόπο». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι πολλοί θεωρούν ότι υπάρχουν σύννεφα με βάση όσα λέγονται στα ΜΜΕ, την ίδια ώρα που στη βάση του κόμματος όπως και στον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο υπάρχει μια μεγάλη ελπίδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παράλληλα αναφέρθηκεσ τους διαφωνούντες, την Έφη Αχτσιόγλου και την ομάδα 6+6 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι κυβέρνηση σε 4 χρόνια.

Ειδικότερα τόνισε:
«Με τίμησε ο Αλέξης Τσίπρας να είμαι στο Επικρατείας. Έτρεξα για μήνες, δίπλα του. Αν δεν σεβόμουν το κόμμα, δεν θα σεβόμουν τον Αλέξη Τσίπρα. Επειδή ακριβώς σέβομαι το κόμμα, έτεινα χείρα φιλίας από την πρώτη μέρα. Προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου στο γραφείο μου στη βουλή και της προσέφερα όποιον ρόλο ήθελε. Άρα, όταν διαβάζω ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα συμβίωσης με την τωρινή ηγετική ομάδα», ξέρετε τι σκέφτομαι; Μα θα ήταν ηγετική ομάδα αν είχαν αποδεχθεί την πρόσκλησή μου.

Και αυτήν την εβδομάδα, είπα ότι ήθελα να κάνω ένα πολιτικό κέντρο, να είμαστε ισότιμοι, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Έχω πει τόσες φορές: ο δεύτερος είναι πρώτος.

Από εκεί και πέρα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι, ας το αποφασίσουν τώρα. Ούτε εγώ έχω δικαίωμα να παίζω με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για τον Παύλο Πολάκη, αναφορικά με την επίθεση στη Σία Αναγνωστοπούλου, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «δεν ήταν χρήσιμο, δεν βοήθησε αυτό που είπε» για τη Σία Αναγνωστοπούλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «είναι ένας πολύ παραγωγικός άνθρωπος».

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική πτώση ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «διακύβευμα είναι η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι ο πρόεδρος. Εάν το θέμα ήταν προσωπικό, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσουμε για να γειώσουμε την κοινωνία. Να το πετύχουμε αυτό και παράλληλα να δώσουμε λύσεις» σημείωσε ο κ. Κασσελάκης.


Ενώ για τη φράση «κείμενα – “πουμαρό”», είπε ότι τα όσα είπε στην Κ.Ε. απευθυνόταν σε ένα μέρος των στελεχών της «Ομπρέλας»: «Σέβομαι το κόμμα, ευθυγραμμίστηκα με το κόμμα, με επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έτρεξα δίπλα του».


Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε παράλληλα ότι γενικά υπάρχει ένα τοξικό κλίμα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, λέγοντας ότι «θεωρητικά πολλές φορές είναι υπέρ μου αλλά δεν με εκφράζει. Εγώ δεν είμαι τοξικός άνθρωπος.
«Όταν κάποιος δεν περνάει από μια διαδικασία και δεν τον ελέγχεις και είναι καθαρός αυτό πειράζει. Γι αυτό είπε ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές. Γιατί ο κόσμος θα νιώσει ότι έχει μια προοδευτική ασπίδα. Γιατί εμείς δεν χρωστάμε ευρώ» τόνισε.


Σε ερώτηση της δημοσιογράφου τι μεσολάβησε και άλλαξε γνώμη και κατέβηκε υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές ενώ ήταν να φύγει στο εξωτερικό είπε ότι είδε κενό και δεν υπήρχε αξιόπιστη κυβερνητική λύση.
Ένα από τα παράπονα των πολιτών είναι ότι οι πολιτικοί δεν έχουν ένσημα. «Εγώ έχω και πολλά. Τι δεν έχω δικαίωμα να πολιτευτώ επειδή δεν μεγάλωσα στην Ελλάδα;.


«Αν ήμουν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα το 2015, δεν θα είχα επιλέξει τον Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών», είπε και κατέληξε στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα σταματήσει κανείς την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».

Ακούστε το ηχητικό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook