"Θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου" επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα βρεί ανταπόκριση αργά ή γρήγορα. είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ατυχές γεγονός χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή τους ενημερώνοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πάντως, ότι η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού έδωσε μεγαλύτερη δημοσιότητα στο δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Πρώτη παρατήρηση, θεωρώ ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου οι οποίες έχουν ένα σημαντικό ιστορικό βάθος» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεύτερον, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, είχε και μια θετική πλευρά η ακύρωση αυτής της συνάντησης, ότι απέκτησε ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, το δίκαιο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».


Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είπε για το θέμα αυτό ότι «αυτό που βρίσκω σημαντικό γιατί ο Παρθενώνας είναι για τον πλανήτη σημαντικός, η επανένωση των Γλυπτών που είναι αίτημα της χώρας έχει βρει – και αυτό το βρίσκω σημαντικό – κατανόηση από την διεθνή κοινή γνώμη και τη Βρετανική. Είναι θέματα που δεν λύνονται αυτόματα, θέλουν τον χρόνο και σε αυτό το πνεύμα περιμένουμε ότι το δίκαιο αίτημα της χώρας μας θα βρει ανταπόκριση αργά ή γρήγορα».

Φορολογικό νομοσχέδιο και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα στο επίκεντρο της συνάντησης

Ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης «απολύτως συνεπής με το προεκλογικό μας πρόγραμμα και τη δέσμευση για μεγάλες αλλαγές».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελευθερων επαγγελματιών για το οποίο είπε ότι «περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις και έχει ενσωματώσει παρατηρήσεις της διαβούλευσης. Αν κάποιος φορολογούμενος θεωρεί ότι αδικείται από το τεκμήριο έχει τη δυνατότητα να ζητήσει φορολογικό έλεγχο για τα τελευταία 5 χρόνια, είναι μια σημαντική επιλογή για τους φορολογούμενους».

«Δίνω μεγάλη σημασία στην έννοια της φορολογικής δικαιοσύνης και τα όποια πρόσθετα έσοδα θα κατευθύνονται σε κοινωνικές δαπάνες πρωτίστως στην υγεία και μετά στην παιδεία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην «σημαντική παρέμβαση για την απονομή της δικαιοσύνης» με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα «με σκοπό αφενός να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα της ατιμωρησίας που de facto έχει ριζώσει σε ορισμένες περιπτώσεις και στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, τέλος, ότι «η μάχη για την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβείας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση καθώς έχουμε φτάσει τους 1000 κωδικούς στην προσπάθεια μείωσης τιμών» διαμηνύοντας ότι «οι έλεγχοι για την αισχοκέρδεια θα συνεχιστούν με εντατιικούς ρυθμούς και σε όλη την εορταστική περίοδο».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook