Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαντώντας στον ηγέτη των Εργατικών, είχε πει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αθέτησε δήθεν δέσμευση να μην ανακινήσει το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα κατά την συνάντηση τους.

Τέλος στη διαμάχη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία που προκάλεσε η απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ματαιώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, βάζει η κυβέρνηση.
Σ’ αυτή τη βάση, κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι «στο πνεύμα των καλών μακροχρόνιων σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, τις οποίες και επιθυμούμε να διατηρήσουμε, δεν έχουμε τίποτα παραπάνω να προσθέσουμε απ’ όσα έχουμε ήδη πει».

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση απαντά εμμέσως πλην σαφώς στον βρετανό πρωθυπουργό ο οποίος νωρίτερα σήμερα επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι ο Έλληνας ομόλογός του δεν κράτησε τις δεσμεύσεις του και ήθελε να τραβήξει πάνω του την προσοχή.

Ειδικότερα, αμετανόητος για την απόφασή του να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των δηλώσεών του για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα εμφανίστηκε στη βρετανική Βουλή ο Ρίσι Σούνακ, παρά τη χειρονομία επαναπροσέγγισης του υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι ήταν «ξεκάθαρο ότι σκοπός της συνάντησης (των δυο ηγετών) δεν θα ήταν τα σημαντικά θέματα, αλλά να αναθερμανθούν ζητήματα του παρελθόντος».

Την ίδια ώρα ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, κατηγόρησε τον βρετανό πρωθυπουργό ότι επέδειξε «πολιτική μικρότητα» ακυρώνοντας τη συνάντηση με μια «φίλη χώρα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, όπου θα συζητούνταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η παράνομη μετανάστευση». Μάλιστα, ο Στάρμερ συμπλήρωσε πως ο Σούνακ «προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον Έλληνα πολιτικό»,

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook