Ελληνοτουρκική προσέγγιση και στις γεύσεις που δοκίμασαν οι δύο ηγέτες

Συγκεκριμένα, το «παραδοσιακό» τραπέζι στο οποίο κάθισαν Μητσοτάκης – Ερντογάν είχε ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, σαλάτα και ροφό, ως κυρίως πιάτο.

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε στην Αθήνα 6 χρόνια μετά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα, όπου και συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά τη συνάντηση των Μητσοτάκη – Ερντογάν, οι δύο άνδρες προχώρησαν σε δηλώσεις και αναφέρθηκαν στην υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης φιλίας και καλής γειτονίας.


Στη συνέχεια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβη στην τουρκική πρεσβεία και συναντήθηκε με επιχειρηματίες και μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος είχε τετ α τετ με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν.

Τι είχε το μενού στο γεύμα εργασίας
Το μενού του γεύματος εργασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περιλάμβανε παραδοσιακά πιάτα. Συγκεκριμένα είχε ντολμαδάκια, ελληνική χωριάτικη σαλάτα, ταραμοσαλάτα, αχνιστό ροφό με άγρια χόρτα, χαλβά και φρούτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι παρευρισκόμενοι βρήκαν απολαυστικό το γεύμα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook