Στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, ενώ ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ακόμα και το σταμάτημα του πρωταθλήματος όπως έχουν ζητήσει οι αστυνομικοί

Στην κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Γ. Οικονόμου (Προστασίας του Πολίτη), Γ. Φλωρίδης (Δικαιοσύνης), Γ. Βρούτσης (Αθλητισμού), Σ. Παπασταύρου και Α. Σκέρτσος (Επικρατείας) και ο Γ. Μπρατάκος (υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ) θα συζητηθεί όλο το πλαίσιο για την ασφάλεια εντός και εκτός γηπέδων.

Στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα και να ερευνηθεί αν και ποιες διορθωτικές προσθήκες θα μπορούσαν να υπάρξουν για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων αλλά και το επιχειρησιακό πλαίσιο δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας στα αθλητικά γεγονότα.

Πληροφορίες δε, θέλουν τον πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις ακόμη και για διακοπή του πρωταθλήματος.

Το μήνυμα του υπουργού Δικαιοσύνης
«Πρέπει να αλλάξουμε πράγματα» διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης (Παραπολιτικά 90,1) απορρίπτοντας ότι πρόκειται για οπαδική βία.

«Θέλουμε δουλειά στο θέμα της οπαδικής βίας αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν πρόκειται απλώς για οπαδική βία, πρόκειται για βία η οποία ασκείται με αφορμή αθλητικά γεγονότα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας το πρωϊ του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο Παύλος Μαρινάκης και αναφερθείς στα οπαδικά επεισόδια επεσήμανε πως «μιλάμε για εγκληματίες» και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Με αφορμή τη σημερινή σύσκεψη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την οπαδική βία
«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη με τον αστυνομικό. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του, προσεύχομαι γι΄αυτόν. Το παιδί αυτό θα χρειαστεί ένα μικρό θαύμα για να μπορέσει να καταφέρει. Αισθάνομαι θλίψη που ένας νέος συμπολίτης μας κατά την εργασία του βρέθηκε σε αυτό το φρικτό γεγονός. Έχω εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα. Ο Μητσοτάκης είναι πολύ αποφασισμένος, η κοινωνία λέει δεν πάει άλλο» ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εξαιτίας του γεγονότος αυτού «ο Μητσοτάκης είναι σκασμένος. Αισθάνεται το βάρος της ευθύνης της ζωής αυτού του παιδιού και των υπολοίπων αστυνομικών».

Στο μεταξύ εντατικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό του δράστη ποιυ τραυμάτισε τον 31χρονο αστυνομικό με ναυτική φωτοβολίδα. ο οποίος παραμένει στην Εντατική σε κρίσιμη κατάσταση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook