«Στόχος να σταματήσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου. Έρευνα για περιστατικά οπαδικής βίας σε βάθος χρόνου ακόμη και στο μακρινό 2007. Με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης η δράση των χούλιγκαν.

Φάκελο με περίπου 200 ονόματα σκληρών χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα κατέθεσαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης .

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου δήλωσε, ότι «ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φάκελο που παραδόθηκε στη Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνον- βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Ακόμη, προσκομίστηκαν στοιχεία για τη δράση πολλών προσώπων όχι μόνον για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου ( μέχρι το 2007). Πολλά από τα πρόσωπα αυτά συνδέονται με περιστατικά του παρελθόντος, αλλά και με άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Δηλαδή, πρόσωπα τα οποία είχαν εμπλακεί με δι΄σφορους σε περιστατικά οπαδικής βίας, παράλληλα «συναντώνται» και σε ποινικές υποθέσεις ακόμη και σε εγκληματικές οργανώσεις ή ενέργειες όπως π.χ. εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία, κ.λπ.
«Yπάρχουν πρόσωπα, διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».
Ως προς τον επίμαχο κατάλογο των χούλιγκαν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν “υψηλού κινδύνου” πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, πρόσθεσε ότι επίσης περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).
Ακόμη, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν από την Εισαγγελία.

Βρούτσης: «Καταθέσαμε στην Εισαγγελία πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία»
Κατά την έξοδό τους από τον Άρειο Πάγο οι δυο υπουργοί έκαναν εκ περιτροπής δηλώσεις με τον κ. Βρούτση να δηλώνει πρώτος:

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμού επίσκεψη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σήμερα, για να καταθέσουμε ενοποιόν της πολύ σημαντικά στοιχεία τα οποία έχουν να κάνουν με την οπαδική βία.»
«Είναι ο συμβολισμός μεγάλος γιατί είμαστε αποφασισμένοι με την σημερινή επίσκεψη, να αποδείξουμε την αποφασιστικότητά μας να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα στην μάχη, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στα γήπεδα, στους αθλητικούς χώρους.»

«Ταυτόχρονα τα στοιχεία που παραθέσαμε, ο κάθε υπουργός από την πλευρά του και το δικό του χαρτοφυλάκιο έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν διαχρονικά, ότι αυτή η οπαδική βία η οποία υπάρχει στο σύστημα του αθλητισμού της χώρας μας, που ξεπερνάει τα όρια, συνδέεται με πρόσωπα και έρχεται στο σημείο να μπει και το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης.»

Οικονόμου: «Θα αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν»
Όπως ανέφερε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο θα πρέπει «να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν και αυτούς που τους ανέχονται και ίσως τους κινητοποιούν».

Όπως είπε  κ. Οικονόμου :
«Προσκομίσαμε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αρκετά, σοβαρά στοιχεία και ζητήσαμε εκ μέρους της Κυβέρνησης την αναβάθμιση της ποινικής παρακολούθησης της όλης διαδικασίας με σκοπό να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών, όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο.»

«Νομίζω πως τα στοιχεία που δώσαμε στην κα Εισαγγελέα και όσα θα προσκομίσουμε, διότι οι διαδικασίες και οι έρευνες θα βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση που αποτελεί κοινό τόπο για το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και καθοριστικά τις αγέλες των χούλιγκαν, αλλά και όσους, ενδεχομένως, τους ανέχονται ή τους υποκινούν».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook