«Έχει επαρκώς αναλυθεί» η ρύθμιση για τους μετανάστες επιμένει η κυβέρνηση απαντώντας στις συνεχιζόμενες αντιρρήσεις του Αντώνη Σαμαρά

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να επιμένει και σήμερα σχετικά με την τροπολογία του Δημήτρη Καιρίδη για τους μετανάστες, όπως φαίνεται και από τις τελευταίες διαρροές συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, ωστόσο, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι “η περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή”.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν μια σειρά από παρατηρήσεις για την τροπολογία για τους μετανάστες, που χορηγεί σε αλλοδαπούς άδειες παραμονής για εργασία.

Ειδικότερα, το απόγευμα του Σαββάτου κυβερνητικές πηγές τοποθετήθηκαν για το ζήτημα που έχει προκύψει με την συγκεκριμένη τροπολογία, σημειώνοντας: «Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί. Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής και εργασίας, υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή».

«Φρένο» στην αδήλωτη εργασία μεταναστών
Η χώρα δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική και δεν νομιμοποιεί παράνομους μετανάστες, διαβεβαίωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης, στον απόηχο της έντονης αντίδρασης του Αντώνη Σαμαρά για την εν λόγω τροπολογία.

«Η χώρα μας, με αυτήν την τροπολογία, γίνεται, επί της ουσίας, φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών. Η ανάγκη λύσης του προβλήματος εργατικών χεριών μπορεί να γίνει μέσω του εγχώριου δυναμικού. Κι ασφαλώς με τη νόμιμη μετανάστευση και τις διακρατικές συμφωνίες ορισμένου χρόνου όπου οι μετανάστες θα επιστρέφουν στις χώρες τους» αναφέρει ο κ. Σαμαράς.

Και ο υπουργός Εργασίας, μέσω της ΕΡΤ, ξεκαθάρισε πως η τροπολογία είναι σωστή και δεν πρόκειται να αποσυρθεί, αποφεύγοντας να έρθει σε αντιπαράθεση με τον κ.Σαμαρά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook