«Καταψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που εκφράζει ένα δήθεν πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό, που τελικά το μόνο που αφορά είναι να κάνει ρουσφέτια και να ξεπουλάει»,είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό άσκησε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, αξιολογώντας ως «μεγαλύτερο πρόβλημα» της ελληνικής κοινωνίας την ακρίβεια, καθώς «6 στους 10 πολίτες δεν τα βγάζουν πέρα, ενώ δεν “βγαίνουν” οι μικρομεσαίοι και οι επιχειρήσεις».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το μόνο που πάει καλά στη χώρα είναι τα υπερκέρδη τραπεζών, διυλιστηρίων και παραγωγών ενέργειας, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αμοιβές εκλεκτών ΝΔ και τα ρουσφέτια. Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες διότι προτεραιότητα του «ήταν και είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας». Επιπλέον, μίλησε για την ανάγκη πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών, καθώς «η αριστερή αυθεντία και ο πολιτικός σκαντζόχοιρος της αριστερής καθαρότητας ρίχνουν νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη», ενώ βολές εξακόντισε εμμέσως και στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως δεν μπορεί να αποτελεί απάντηση η διεκδίκηση του ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση ή του βολικού δικομματισμού, με υπόκλιση στο νεοφιλελευθερισμό και στην απαξίωση της πολιτικής που μας έφερε στη χρεωκοπία και τα μνημόνια.


Ο κ. Φάμελλος επέρριψε ευθύνες στον Κυρ. Μητσοτάκη για τις κορώνες Σαμαρά σε σχέση με τον ελληνοτουρκικό διάλογο και την τροπολογία Καιρίδη, ενώ κατέληξε λέγοντας πως μόνο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, με μία προοδευτική κυβέρνηση, μπορεί να υπηρετήσει την κοινωνική ανάγκη για μείωση των ανισοτήτων και περισσότερη δικαιοσύνη.


Ειδικότερα, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι «είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας καταψηφίζει έναν ακόμη άδικο προϋπολογισμό με οφέλη για τους λίγους, ψίχουλα επιβίωσης για τους πολλούς. Αλλά κυρίως ένα προϋπολογισμό που αντί να μειώνει τις ανισότητες, τις διευρύνει και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Έναν προϋπολογισμό που εκφράζει ένα δήθεν πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό, που τελικά το μόνο που αφορά είναι να κάνει ρουσφέτια και να ξεπουλάει» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως σημείωσε, από τον προϋπολογισμό του 2024, η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες και τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. «Παρά τις σοβαρές ενστάσεις μας για την κυβερνητική πολιτική. Γιατί προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν πάντα και είναι η αμυντική θωράκιση της χώρας και η επαρκής άμυνα. Είναι αυτονόητο πως στηρίζουμε το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με΄σα σε μνημόνια και χρεοκοπία ξεκίνησε το πρόγραμμα της αναβάθμισης των F-16, τις διαπραγματεύσεις για τις φρεγάτες Belharra και το πρόγραμμα παραλαβής των υποβρυχίων 214. Όμως ξεκαθαρίζουμε ότι ο προγραμματισμός των αμυντικών δαπανών πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τον σχεδιασμό των επιτελείων. Η προμήθεια και η υποστήριξη πρέπει να στηρίζεται σε διαφανείς συμβάσεις και όλα τα προγράμματα απαιτείται να ενισχύουν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία. Και να μην υποτιμάτε το ισχυρότερο όπλο της χώρας, το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Και σας υπενθυμίζουμε ότι η εθνική ασφάλεια δεν συνάδει με ένα εκτεταμένο κύκλωμα παρακολουθήσεων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, άλλων Αρχηγών, του Σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας και του υπεύθυνου για τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας κινείται σε μνημονιακά απόνερα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, πιστεύει ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όλοι μας, αξίζουμε καλύτερα. Και αυτό μπορεί να το υπηρετήσει μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση. Με στόχο την πραγματική μείωση των ανισοτήτων με περισσότερη δικαιοσύνη. Αυτοί οι στόχοι απαιτούν μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα μας. Εμείς για αυτή εργαζόμαστε» τόνισε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook