Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δανείζοντας το κόμμα για να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις.

Εξαψήφιο ποσό δανείζει ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του κόμματος κυρίως στα media έως το τέλος του χρόνου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δανείσει από δικά του χρήματα το ταμείο του κόμματος με ποσό, που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, οι εργαζόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ του κόμματος θα λάβουν τους μισθούς τους, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κλείσει ταμειακά χωρίς χρέη το 2023.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες , επιλέχθηκε η μορφή του δανεισμού δεδομένου ότι, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν επιτρέπεται η δωρεά σε κόμμα με ποσό άνω των 20.000 ευρώ.

Τονίζεται, μάλιστα πως μειώθηκε και το μισθολoγικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ κατά 40% με αρκετά πρόσωπα να περνούν πλέον στη θέση των συνεργατών των βουλευτών.

Τα οικονομικά προβλήματα στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό, μιας και η κρατική επιχορήγηση συρρικνώθηκε σημαντικά μετά την εκλογική ήττα στη διπλή εκλογική αναμέτρηση που έγινε τους προηγούμενους μήνες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήθελε η χορήγηση των χρημάτων στο κόμμα να γίνει με κάθε νομιμότητα.

Για τον λόγο αυτόν οι δύο πλευρές θα συνάψουν δανειακή σύμβαση, οι λεπτομέρειες της οποίας (με τι επιτόκιο ή σε πόσα χρόνια θα γίνει η αποπληρωμή) δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook