Στο σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων η συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν.

Η ιδιωτική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Άντονι Μπλίνκεν θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά και στην ατζέντα θα βρίσκονται τα Ελληνοτουρκικά και οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες παρών στη συνάντηση θα είναι και ο Ελληνας ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.
H συνάντηση θα γίνει για λίγες ώρες το Σάββατο στην Κρήτη όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται εκεί από την Παρασκευή για την γιορτή των Θεοφανείων.

Ο Άντονιο Μπλίνκεν ερχόμενος από την Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, θα κάνει στάση στη Σούδα το απόγευμα του Σαββάτου και από εκεί θα κατευθυνθεί στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στα Χανιά αναμένεται να φτάσει το Σάββατο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται για δεύτερη φορά τη χώρα μας μέσα σε έναν χρόνο καθώς στις 20 Φεβρουαρίου είχε βρεθεί στην Αθήνα και είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια και τον Αλέξη Τσίπρα ενώ είχε επισκεφθεί με τη Λίνα Μενδώνη και την Αρχαία Αγορά. Μάλιστα ο Αμερικανός υπουργός είχε δώσει το «παρών» στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της Αμερικανικής πρεσβείας.

Ο κ. Μπλίνκεν δεν είναι ο πρώτος Αμερικανός αξιωματούχος που θα βρεθεί στην οικία της οικογένειας Μητσοτάκη στην Κρήτη. Τελευταίος επισκέπτης ήταν ο προκάτοχος Μπλίνκεν στο State Department, ο Μάικ Πομπέο, ο οποίος είχε επισκεφθεί και τη βάση της Σούδας και είχε φάει μαζί με τη σύζυγό του στην πρωθυπουργική κατοικία. Ιστορική, δε, είναι και η επίσκεψη του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου στην οικία Μητσοτάκη τον Ιούνιο του 1991, όταν ήταν εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ, μαζί με τη σύζυγό του Μπάρμπαρα. Σε αυτό το σπίτι επέστρεψε και το 1994, μετά την αποχώρηση του από τον Λευκό Οίκο για ιδιωτική επίσκεψη, καθώς είχε αναπτύξει τις στενές προσωπικές σχέσεις που είχε αναπτύξει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook