Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: « Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε»
«Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν, όχι γιατί ξεχνάμε αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι», είπε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης
Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Γιάννη Οικονόμου να παραδίδει στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, παρέδωσε στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώβ άφησε και αιχμές αναφέροντας ότι αποδόθηκαν προσδοκίες τόσο στην ΕΛ.ΑΣ. όσο και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, αναφέροντας ως παράδειγμα την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο και τη βία μεταξύ μαθητών.
Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη
«Τραβάμε μια γραμμή με το παρελθόν, όχι γιατί ξεχνάμε αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι. Υπάρχουμε ως αστυνομία για να προστατεύουμε τους πολίτες, να δημιουργούμε καθημερινά, υφαίνουμε και να επεκτείνουμε το δίχτυ της ασφάλειας. Η εποχή άλλαξε και πρέπει να πω ότι εμείς είμαστε πίσω. Οι μεταρρυθμίσεις που πριν από 3 χρόνια σχεδιάστηκαν θα επικαιροποιηθούν και θα εφαρμοστούν. Και ήδη κάποιες από αυτές -όπως με ενημέρωσε ο κ. Οικονόμου- είναι έτοιμες για να προχωρήσουν σε υλοποίηση (…) Τραβάμε γραμμή. Είχαμε νεκρούς. Νεκρούς πολίτες. Νέα παιδιά και αστυνομικούς νεκρούς, νέα παιδιά. Στους νεκρούς προσκυνάμε και δεν ξεχνάμε. Η αστυνομία όμως δεν εκδικείται. Τιμά την μνήμη των παιδιών της, των πολιτών με το να προχωρά μπροστά. Τραβάμε γραμμή. Και πρώτος εγώ. Έχουμε μείνει πίσω στην αποστολή μας και πρέπει να τρέξουμε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Από πλευράς του ο Γιάννης Οικονόμου είπε μεταξύ άλλων ότι «προσπαθήσαμε να πετύχουμε, οι αριθμοί δείχνουν ότι τα καταφέραμε. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ακόμα», με τον ίδιο να αναφέρεται στις παρεμβάσεις που έγιναν όσο ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Παρά τις δυσκολίες και τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις προχωρήσαμε την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού για την απομάκρυνση αστυνομικών από την φύλαξη προσώπων» είπε ο Γιάννης Οικονόμου, που είδε την πόρτα της εξόδου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τον ανασχηματισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Δεν έλειψαν όμως και οι αιχμές από τον Γιάννη Οικόνομου που είπε χαρακτηριστικά: «Η απόδοση στην ΕΛ.ΑΣ. και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσδοκιών που υπερβαίνουν τον ρόλο τους, όπως για παράδειγμα ενδεικτικά η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο λεκανοπέδιο – το οποίο δεν προκαλεί η αστυνομία – και η βία μεταξύ μαθητών, βλάπτουν την ΕΛ.ΑΣ. και επιδεινώνουν τη σχέση της με τους πολίτες».
Ολες οι Ειδήσεις
- Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Οι πρώτες εικόνες από τον εντυπωσιακό γάμο τους ( βίντεο)
- «Φως στο Τούνελ»: Η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου 30 χρόνια μετά την εξαφάνιση της – Παρασκευή 1η Μαίου στις 23:20
- Προφυλακίστηκε ο 89χρονος πιστολέρο για τις επιθέσεις σε ΕΦΚΑ και Κεραμεικό – Θέλει να αποζημιώσει με 2000 ευρώ καθένα από τα 5 θύματα που τραυμάτισε
- Survivor: Η αποχώρηση της Δήμητρας Λιάγγα και η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι
- J2US -10οlive – Το πιο ανατρεπτικό πάρτυ έρχεται το Σάββατο 2 Μαίου – O Νίκος Μακρόπουλος σε μια ξεχωριστή εμφάνιση που θα απογειώσει τη βραδιά!
- Έξαλλος ο Δουδωνής με Κωνσταντοπούλου: «Δεν δέχομαι μομφή» – «Μη μου χτυπάτε τα χέρια σας» φώναζε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας (βίντεο)
- Κορυφαία επιλογή η ενημέρωση του MEGA και τον Απρίλιο – Πρωτιά στην τηλεθέαση
- Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του 13χρονου που σκοτώθηκε με το πατίνι στην Ηλεία: «Σε γέννησα για να μου φύγεις …«Καλό παράδεισο άγγελέ μου»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook