«Aπό τα 130 τιμολόγια που υπήρχαν προηγουμένως, τώρα υπάρχουν τα 3+1 τιμολογία (πράσινο, πορτοκαλί, μπλέ, κίτρινο), γεγονός που βοήθησε στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

‘Όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός με τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος οι προμηθευτές έριξαν τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας του ανταγωνισμού.

Με ανάρτησή του στο TikTok ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρεται στα νέα τιμολόγια ρεύματος, τα οποία έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας λειτουργεί με καλύτερους όρους λόγω των τεσσάρων τιμολογίων (μπλε, πράσινο, πορτοκαλί και κίτρινο), υπογραμμίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα, επισημαίνει ότι από τα 130 τιμολόγια που υπήρχαν προηγουμένως, πλέον υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και για αυτό το λόγο οι προμηθευτές, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες, αναγκάστηκαν να μειώσουν τις τιμές.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατόρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση. Παράλληλα, έσπευσε να υπενθυμίσει τη στήριξη της κυβέρνησης στους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα γίνει με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός προτείνει στους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, για να δουν όλες τις λεπτομέρειες για τα νέα τιμολόγια.

@kyriakosmitsotakis_

Τιμολόγια Ηλεκτρικού Ρεύματος❗️

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook