Στο Νταβός ο πρωθυπουργός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ – Στο προσκήνιο οι επενδύσεις
O πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.
Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, όπου αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να τονίσει κατά τις επαφές του στο φόρουμ, ότι η Ελλάδα σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.
Κύριο αντικείμενο της φετινής διοργάνωσης είναι, άλλωστε, η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, στην αρχή ενός έτους κατά το οποίο είναι προγραμματισμένες πολλές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, περιλαμβανομένων των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με αποκορύφωμα τις προεδρικές κάλπες στις Ηνωμένες Πολιτείες το προσεχές φθινόπωρο.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.
Με τον αέρα της ανακτηθείσας πλέον επενδυτικής βαθμίδας και ρυθμών ανάπτυξης που ξεπερνούν σαφώς τον μέσο όρο της ΕΕ, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.
Μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, κ. Ravi Agrawal.
Κατά την παρουσία του στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, (CNN και Bloomberg).
Με πληροφορίες από ertnews
Ολες οι Ειδήσεις
- Καρυστιανού: «Θα βρεθούν άνθρωποι φυτευτοί και κακοπροαίρετοι αλλά δεν μπορούν σταματήσουν τον αγώνα μας για δικαιοσύνη» – Το κάλεσμα για αύριο στη Θεσσαλονίκη – Βίντεο
- ΥΠΕΞ: Διάβημα στο Ισραήλ για «απαράδεκτη και καταδικαστέα» συμπεριφορά του υπουργού Μπεν Γκβιρ προς τους ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla: – Τον «άδειασε» και ο Νετανιάχου – «Η μεταχείρισή τους δεν είναι σύμφωνη με τις αξίες μας»
- Ρένα Μόρφη: “Βρείτε πόσα μπότοξ έχω κάνει” – Το χιουμοριστικό βίντεο που έγινε viral
- ΕΡΤ1 – Η εκπομπή «Ό,τι Αξίζει» με την Ίνα Ταράντου ταξιδεύει στην Κορωνησία – Κυριακή 24.05.2026
- «MarkosbyNight»: Μάρκος Σεφερλής – «Αγάπη Μόνο», Σάββατο 23 Μαίου στις 22:00 – Δείτε το τρέϊλερ
- Η ΜΠΑΜ FC βάζει το Υπεύθυνο Παιχνίδι στη σέντρα
- Η ανάρτηση του Φωκά Ευαγγελινού για τη φετινή Eurovision: Ένιωσα ξανά τη δύναμη των νέων ανθρώπων
- «Στο χιλιοστό»: Σειρά ντοκιμαντέρ από τις Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού – Το 4ο επεισόδιο, Δευτέρα 25 Μαΐου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook