Συνάντηση Κασσελάκη με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας: Να γίνουν τα αλβανικά γλώσσα επιλογής στα σχολεία της Ελλάδας και τα έλληνικά στην Αλβανία
Η συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα. «Να σκεφτούμε δημιουργικούς τρόπους προσέγγισης των δύο λαών», είπε
«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έχει εργαλειοποιήσει, σε σχέση με άλλα κόμματα της χώρας μας, και είμαστε περήφανοι για την υπεύθυνη στάση που έχουμε κρατήσει» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και κοινοτήτων της Αλβανικής Διασποράς στην Ελλάδα.
Όπως εξήγησε θα πρέπει να δούμε και με διαφορετικούς τρόπους, πιο δημιουργικούς τις σχέσεις των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ως παράδειγμα το θέμα της επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας.
«Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τα αλβανικά ως μια γλώσσα επιλογής. Όπως και η Αλβανία έπρεπε να έχει ως γλώσσα επιλογής τα ελληνικά. Σε όλη την επικράτεια της Αλβανίας».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι «είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά που κάναμε ως κυβέρνηση, για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την Κοινότητα και να μπορέσουμε να δείξουμε ότι όλοι μπορούμε αξιοκρατικά να προσφέρουν στη χώρα μας».
Ωστόσο όπως υπογράμμισε τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αλβανική Κοινότητα στη χώρα μας είναι μεγάλα με αποτέλεσμα η επισφάλεια την οποία ζουν κάθε μέρα τα μέλη της να έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια.
«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ανανέωση στη διαμονή για 3ετία, όταν η συγκεκριμένη αίτηση παίρνει 2,5 χρόνια για να γίνει δεκτή. Δηλαδή, τους βάζουμε αυτούς τους συνανθρώπους, με τους οποίους ζούμε στην ίδια χώρα, σε ένα καθεστώς ομηρίας στην ουσία» υπογράμμισε με νόημα ο Στ. Κασσελάκης.
Καλωσορίζοντας τα μέλη της Αλβανικής κοινότητας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι είναι τιμή μας «να σας φιλοξενήσουμε στο κόμμα μας, το υπερήφανο κόμμα των δικαιωμάτων και της ισότητας» και έδωσε έμφαση στην ιδιαίτερη σημειολογία της ημέρας αφού τυχαίνει να είναι η επέτειος της δολοφονίας ενός παιδιού από τον Πακιστάν. Του Σαχζάτ Λουκμάν ,που έχασε τη ζωή του «σε ένα κύμα ρατσισμού, σε μια συγκυρία που είναι κάτι το οποίο μπορούμε να αποφύγουμε ως λαός, αν υπάρξουν σωστές πολιτικές ένταξης».
«Με την Αλβανική Κοινότητα έχουμε ιστορικούς δεσμούς», τόνισε η Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη. «Η σύσφιξη αυτών των δεσμών, των δύο λαών μας, μόνο πιο δυνατούς μπορεί να μας κάνει και πιο επιδραστικούς και στην περιοχή και ευρύτερα στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Ψυχογιός υπενθύμισε ότι ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία το 2015 νομοθέτησε την ιθαγένεια των μεταναστών δεύτερης γενιάς και άλλες παρεμβάσεις που είχαν να κάνουν με την πρόσβαση στα ασφαλιστικά ταμεία, με τον ΑΜΚΑ κ.α.. Ήταν το πρώτο πράγμα που η κυβέρνηση το 2019 κατήργησε.
Πρόθεσή μας, συνέχισε είναι να κάνουμε μια πρόταση νόμου, να κάνουμε προτάσεις, για να αρθούν οι απαράδεκτοι διαχωρισμοί που υπάρχουν πλέον με ταξικά χαρακτηριστικά θεσμικού ρατσισμού. Με τα υπέρογκα παράβολα και με όλες τις απαράδεκτες διατάξεις που νομοθέτησε η Ν.Δ και στις άδειες διαμονής.
Είχαμε την τιμή σήμερα να κάνουμε μια συνάντηση, ιστορική για την Αλβανική Κοινότητα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τους βουλευτές του κόμματος, δήλωσε ο Etmond Guri, εκπρόσωπος της Αλβανικής Διασποράς στην Ελλάδα (Α.Δ.Ε).
Θεωρούμε σημαντικό πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, είναι ο πολιτικός φορέας, που όπως έχει δείξει και στο παρελθόν, θα μπορούσε να συμβάλει στο να είμαστε ισότιμοι πολίτες της χώρας, να ενταχθούμε και όχι να αφομοιωθούμε. Έτσι όπως αρμόζει σε μια Δημοκρατία»
Ολες οι Ειδήσεις
- Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα: Με πλήθος κόσμου ο αποχαιρετισμός – «Για μένα πέθανε η δεύτερη μάνα μου» είπε ο Νταλάρας – Δάκρυσε η Χάρις Αλεξίου (βίντεο)
- ΕΣΗΕΑ για τη δίκη των Τεμπών: Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δημοκρατίας
- Η σύλληψη του αρχηγού της 17 Νοέμβρη και η αποκάλυψη ότι ο Γιωτόπουλος είχε καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κωστή Περατικό, τον άνθρωπο που μετά διέταξε να δολοφονήσουν (βίντεο)
- Κακοκαιρία Erminio: Οι 7 περιοχές που μπαίνουν σε κατάσταση «Red Code», ανάμεσά τους και η Αττική – Τι είναι η σύγκλιση ανέμων που πυροδοτεί καταιγίδες
- Στην κηδεία της Μαρινέλλας η Βάσω Καζαντζίδη: “Ήταν αδελφή μου – Καλή αντάμωση με τον Στέλιο” – Ρέμος, Δημητρίου , Τσανακλίδου στο λαϊκό προσκύνημα (βίντεο)
- Κηδεία Μαρινέλλας: Στη Μητρόπολη Αθηνών η εξόδιος ακολουθία – Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα – Συντετριμμένες η κόρη και τα εγγόνια της – Λύγισε μπροστά στο φέρετρο ο Ζαχαράτος (βίντεο)
- Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: «Ορισμένοι καλυπτόμενοι πίσω από τη βουλευτική ασυλία εργαλειοποιούν τη δίκη και πουλάνε σόου στις τηλεοπτικές κάμερες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» – Βίντεο
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η απόδραση στα χιόνια, το κάλεσμα γενεθλίων και οι στιγμές στο σαλέ – Φωτογραφίες &βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook