Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα που έφτασε σήμερα στις Σπέτσες.

Η δεύτερη μέρα της συνάντησης ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου ενώ ;egine kai μεσημεριανή διακοπή για φαγητό, με τις εργασίες της ΚΟ να ολοκληρώνονται αργά το βράδυ του Σαββάτου. Στη συνέχεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δειπνήσουν σε γνωστή ψαροταβέρνα του νησιού και την Κυριακή το πρωί θα ξεκινήσουν οι αναχωρήσεις, καθώς η επικείμενη κακοκαιρία έχει χαλάσει τα σ΄χεδια για όποια παράταση της διαμονής των βουλευτών στο νησί λόγω του φόβου να αποκλειστούν.


Από τις τελευταίες αφίξεις σήμερα η Έλενα Ακρίτα. Η ίδια προανήγγειλε και την άφιξή της στις Σπέτσες, γράφοντας στο Facebook: «Ξεκινάμε. Στις Σπέτσες, αδερφές μου, στις Σπέτσες».

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου στις Σπέτσες έφτασε η βουλευτής Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη και στη συνέχεια η βουλευτής Β’ Αθηνών, Αθηνά Λινού, ενώ αργότερα έφτασε η Ρένα Δούρου

Η συνεδρίαση άρχισε με την εισήγηση του Τομεάρχη Εργασίας, Γιώργου Γαβρήλου και της Τομεάρχη Κοινωνικής Προστασίας, Κατερίνας Νοτοπούλου, για να ακολουθήσει η τοποθέτηση του Τομεάρχη Οικονομίας, Νίκου Παππά, η οποία, λόγω πολιτικής βαρύτητας, θα διαρκέσει μία ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες παρουσιάστηκαν οι Τομείς Ψηφιακής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών και Αγροτικής Πολιτικής, ενώ για τις ανάγκες των παρουσιάσεων έχει στηθεί ένας τεράστιος προτζέκτορας, μπροστά από τις τρεις ροτόντες, που έχουν στηθεί στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη και κάθονται οι βουλευτές .


Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Όθωνας Ηλιόπουλος με δηλώσεις του χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες, λέγοντας πως είναι συνήθης πρακτική σε εταιρείες και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

«Το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Το κάνουμε συχνά έξω. Πολύ κόσμος αναρωτήθηκε γιατί γίνεται αυτό το διήμερο. Είναι μία πρακτική που συνηθίζεται πάρα πολύς το εξωτερικό. Αν δουλεύεις σε μία εταιρεία, σε ένα department στο πανεπιστήμιο, σε ένα γραφείο, μία φορά τον χρόνο συνηθίζεται η απόσυρση, ένα Σαββατοκύριακο, μακριά από εκεί που μένεις για να μην έχεις τις διασπάσεις της καθημερινής ζωής και να μπορέσεις να σκεφτείς τι έκανες, τι στόχους έχεις. Θα προτείνω συγκεκριμένα προγράμματα και στόχους δράσεις και προτεραιότητες που πρέπει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους απόδημους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.


Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης αναφερόμενος στον τομέα του είπε πως παρουσιάστηκε το σχέδιο για τη Θεσσαλία και η πρόταση νόμου για τους νέους συνεταιρισμούς στη χώρα μας. «Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως η διαδικασία ήταν επιβεβλημένη» τόνισε και σημείωσε ότι «είμαστε όλοι εδώ».
Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Καραμέρος επισήμανε ότι στις Σπέτσες παράγεται πολιτική. Όπως είπε, η συνεδρίαση είχε πάρα πολύ καλή οργάνωση και πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο. «Κυρίως για το ζήτημα της ακρίβειας που απασχολεί όλους τους Έλληνες έχουμε ένα πολύ συνεκτικό περιεχόμενο και μια πρόταση εμπλουτισμένη και επικαιροποιημένη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Αναφερόμενος στον τομέα του ανέφερε ότι έκανε παρουσιάσεις για διάφορα ζητήματα κυβερνοασφάλειας και τεχνητής νοημοσύνης. «Ο πρόεδρος θα παρουσιάσει το αποτέλεσμα των παρουσιάσεων ως μια ολοκληρωμένη πρόταση. Με τον τρόπο που τοποθετήθηκαν οι βουλευτές και με την πειθαρχία που υπήρχε και με την οργάνωση, αποδεικνύεται πως μπορούν να μας εμπιστευτούν οι πολίτες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook