Τις ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των οικογενειών έκαναν οι Κωστής Χατζηδάκης και Σοφία Ζαχαράκη

Τα μέτρα στήριξης των νέων γονέων, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με υπέρμετρα έξοδα, παρουσίασαν ο υπουργός Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Η κυρία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την αύξηση του επιδόματος γέννησης σε 2.400 ευρώ από 2000 ενώ η αύξηση μπορεί να φτάσει έως και 1.500 ευρώ για το επίδομα γέννησης στο τέταρτο παιδί.

Ειδικότερα αυξάνεται το επίδομα γέννησης από 2.000 ευρώ σε 2.400 για το πρώτο παιδί,

στα 2.700 για το δεύτερο παιδί,

στις 3.000 για το τρίτο παιδί και στα

3.500 ευρώ πάνω από τα τέσσερα παιδιά

Μάλιστα η αύξηση είναι αναδρομική, δηλαδή υπολογίζονται και τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2023.

Η καταβολή των ποσών θα γίνει τον Απρίλιο σε δυο ισόποσες δόσεις. Η πρώτη τον πρώτο μήνα από τη γέννηση του παιδιού και μετά στο πρώτο πεντάμηνο.

Χατζηδάκης: 90 εκατ. ευρώ σε νέους γονείς
Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε ότι σε νέους γονείς θα δοθούν περίπου 90 εκατ. ευρώ. «Μιλάμε για σχεδόν 300.000 γονείς στο επίπεδο της διετίας. Είναι η απάντηση της κυβέρνησης βασικά στο πρόβλημα της ακρίβειας, μετά τα βαριά πρόστιμα, το πλαφόν που έχει εισαχθεί στο βρεφικό γάλα».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη, εκτός από την αύξηση του επιδόματος γέννησης, θα υπάρξουν και οι εξής παρεμβάσεις: αύξηση του επιδόματος μητρότητας, προσαύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος τέκνων και η αναμόρφωση του επιδόματος παιδιών για το δημόσιο, με αύξηση 20% για το πρώτο παιδί και 50% από το δεύτερο και κάθε επιπλέον παιδί.

«Είχαμε κατ’ επανάληψη έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις στο επίδομα τέκνου σε 800.00 δικαιούχους, με κόστος 355 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Χατζηδάκης, που έκανε λόγο για πλέγμα παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την ενίσχυση των νέων οικογενειών.

«Εκεί που πηγαίναμε σε ένα οριζόντιο πρόγραμμα, τώρα μιλάμε για εξαρτώμενα μέλη. Οπότε προσμετράται το πόσα παιδιά έχει ο καθένας. Το ποσό είναι σημαντικό όταν το λαμβάνει η οικογένεια. Έρχεται να προστεθεί στα παιδιά που ήδη έχεις», είπε η κυρία Ζαχαράκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook