Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η εκλογή του Θοδωρή Ρουσόπουλου αποτελεί μεγάλη τιμή για τη χώρα.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης εξελέγη ομόφωνα ο βουλευτής της Ν.Δ., Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα πολιτικό που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα.

Στην πρώτη του τοποθέτηση, ανέφερε ότι στις προτεραιότητές του, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, θα είναι η Ουκρανία και η διασφάλιση της απόδοσης ευθυνών για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στο έδαφός της.

Αναφέρθηκε επίσης στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τονίζοντας πως είναι καλοδεχούμενη, αλλά πρέπει να παραμείνει εργαλείο για την υποβοήθηση των ανθρώπινων ικανοτήτων και όχι υποκατάστατο της ανθρώπινης βούλησης και αυτονομίας.

Είπε επίσης πρέπει να υπάρξει δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή, ενώ στάθηκε και στον αγώνα για την ισότητα των φύλων.

Κ. Μητσοτάκης: Μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας
Σε ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που εκλέγεται πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και μάλιστα ομόφωνα. Η εκλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας. Του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!».

Π. Μαρινάκης: Ο Θ. Ρουσόπουλος στηρίχθηκε και από τα 5 μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης
Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ευχήθηκε στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο καλή και παραγωγική θητεία και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Ο κ. Ρουσόπουλος στηρίχθηκε και από τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη υποψηφιότητα. Η ανάληψη αυτών των σημαντικών καθηκόντων από έναν Έλληνα πολιτικό και μάλιστα για πρώτη φορά, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της ενίσχυσης της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και δηλώνει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας στην πολιτική της χώρας μας, την αναγνώριση της αξιοπιστίας της, των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε επίπεδο κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ν.Δ.: Η εκλογή έγινε ομόφωνα από τους 612 βουλευτές των 46 χωρών-μελών
«Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει την εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και πρώην Υπουργού, στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

«Η εκλογή έγινε ομόφωνα από τους 612 βουλευτές των 46 χωρών-μελών, καθώς και από όλες τις πολιτικές ομάδες του Συμβουλίου: Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL)» επισημαίνει η Ν.Δ. και προσθέτει:

«O Θεόδωρος Ρουσόπουλος θα είναι ο πρώτος πολιτικός από την Ελλάδα που καταλαμβάνει την θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στον παλαιότερο και σπουδαιότερο ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια από μεγάλους ηγέτες της Ευρώπης όπως οι Ουίνστον Τσώρτσιλ, Κόνραντ Αντενάουερ, Πωλ Ρεϊνό, Μωρίς Σουμάν, Αλτιέρο Σπινέλι, Ρειμόντ Αρόν, Άντονι Ήντεν και Φρανσουά Μιτεράν. Η εκλογή του κ. Ρουσόπουλου αποτελεί μεγάλη τιμή για την παράταξή μας και τη χώρα μας, που έχει αφήσει οριστικά πίσω της την εποχή της κρίσης. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook