Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Θα απέχει ο Βορίδης, αλλά δεν παραιτείται – Τι λένε από το Μαξίμου
Κυβερνητικές πηγές άλλωστε σχολίαζαν ότι: “Ο κ.Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Αρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο”.
Την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στην οποία παρουσιάστηκε το νομοσχέδιο.
Ο κ. Βορίδης τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση και επανέλαβε τις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει και δημόσια. Επομένως, φαίνεται πως τελικά δεν θα παραιτηθεί.
Κυβερνητικές πηγές άλλωστε σχολίαζαν ότι: “Ο κ.Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Αρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο υπουργικό συμβούλιο”.
Μητσοτάκης: Ώριμη διαβούλευση, αντί του ισοπεδωτικού μέτρου της κομματικής πειθαρχίας
Για το θέμα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας ότι δεν θα τεθεί κομματική πειθαρχία:
«Είναι μία ρύθμιση που, ανατρέποντας τη συνηθισμένη φορά και σειρά των πραγμάτων, έχουμε συζητήσει εκτενώς ήδη με τους βουλευτές μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα με το οποίο επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών, όπως την προσδιόρισα και στην αρχή.
Κυρίως, όμως, επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν. Τα παιδιά αυτά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά.
Θέλω να θυμίσω ότι μιλάμε για κάτι το οποίο ισχύει ήδη σε 36 χώρες, σε πέντε ηπείρους, χωρίς πουθενά να φαίνεται ότι έβλαψε την κοινωνική συνοχή και την κυβερνητική αρμονία. Και θέλω να εκφράσω και την ικανοποίησή μου ότι όλο αυτό το διάστημα αυτή η μεταρρύθμιση συζητήθηκε νηφάλια και χωρίς ακρότητες μέσα στην ελληνική κοινωνία.
Συζητήθηκε και στο εσωτερικό των κομμάτων και είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί και η παράταξή μας κατέκτησε αυτή τη διαδικασία της ώριμης διαβούλευσης, αντί του ισοπεδωτικού μέτρου της κομματικής πειθαρχίας».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τη γέννηση του γιου της και το πρόβλημα υγείας
- Σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανοιχτά της Μεθώνης – Σε επιφυλακή οι Αρχές – Τι λένε οι σεισμολόγοι
- Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Δεν έχει γ@@@@@νη κρίση» – «Του το έδωσα να το καταλάβει» – «Η συμφωνία με το Ιράν εξακολουθεί να ισχύει»
- Ελένη Μενεγάκη – Μάκης Παντζόπουλος: Ερωτευμένοι σε καλοκαιρινή εξόρμηση – Δείτε τις φωτογραφίες
- Δέσποινα Βανδή: Το ξεσηκωτικό video clip για το νέο τραγούδι της «Να με αγαπάς»
- Κάβουρα: «Ένα ζευγάρι πρέπει να δημιουργεί π@ρνο μαζί» – Απάντησε σε σεξουαλικές ερωτήσεις του Λάγιου και τον …κόμπλαρε! (Βίντεο)
- Φαίη Σκορδά: Η πρώτη κοινή φωτογραφία με τον σύντροφό της, Αλέξανδρο Αθανασιάδη που δημοσίευσε
- Γιώργος Μυλωνάκης: Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης – Επιστρέφει στο σπίτι του – Από Δευτέρα στη δουλειά της και η σύζυγος του
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook