Διψήφια η διαφορά της ΝΔ με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ και στην τρίτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1

Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς από την MARC για τον ΑΝΤ1 παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

-Τι πιστεύουν οι πολίτες για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια;

-Πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα τεκνοθεσίας με παρένθετη μητέρα;

-Συμφωνούν οι ψηφοφόροι με την εφαρμογή της επιστολικής ψήφου;

-Πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό και ποιες είναι οι εκπλήξεις στην πρόθεση ψήφου;

Πρόθεση ψήφου – Πως διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 33,7% με το ΠΑΣΟΚ να έρχεται δεύτερο με 12,7% και τον ΣΥΤΡΙΖΑ στην Τρίτη θέση με 10% .Ακολουθεί το ΚΚΕ με 8% και η Ελληνική Λύση με 5,8% και πεντακομματική Βουλή.

Στο ερώτημα που πρέπει να δώσει προτεραιότητα η κυβέρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε, στην ακρίβεια/ανατιμήσεις.

Το 57,8% συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί, με την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων προσώπων.

Στο ίδιο ζήτημα, μεγάλες πλειοψηφίες σχηματίζονται και εσωτερικά των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ)

Στο ερώτημα υπέρ ή κατά της τεκνοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της MARC καταγράφει μια σαφή πλειοψηφία κατά του συγκεκριμένου μέτρου.

Πάντως μεγάλο ήταν το ποσοστό των ερωτηθέντων οι οποίοι τέθηκαν σαφώς υπέρ της αναδρομικής αναγνώρισης των παιδιών, τα οποία ήδη ανατρέφονται από ομόφυλα ζευγάρια.

Αντίστοιχα, αρνητική φαίνεται η στάση των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, απέναντι στη μέθοδο απόκτησης βιολογικού τέκνου διά της παρένθετης μητρότητας.

Ιδιαίτερα θετικό φαίνεται το σώμα των ερωτηθέντων, τόσο διακομματικά όσο και ανά κομματικό ακροατήριο, απέναντι στο θέμα της επιστολικής ψήφου.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της δημοσκόπησης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook