Στις 16 μονάδες η διαφορά της ΝΔ έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1. Το 39% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι για την ακρίβεια φταίει η κερδοσκοπία. Στην 4η θέση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το ΚΚΕ στο ποιος κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση.

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 παρουσίασαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marc, Θωμάς Γεράκης.

Στο ερώτημα «Που οφείλεται η ακρίβεια και οι αυξήσεις στην αγορά;» οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 απάντησαν ότι κατά 39% φταίει η κερδοσκοπία επιχειρήσεων και τα καρτέλ, 24,9% φταίει η κυβερνητική πολιτική και 24,5% ευθύνεται η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος, η κλιματική αλλαγή και η αύξηση των πρώτων υλών, ενώ το 10,8% αποδίδει τις ανατιμήσεις σε ελλιπείς ελέγχους στην αγορά.

Η συντριπτική πλειονότητα απάντησε ότι επιλέγει προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας από τις αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, ενώ περίπου 2 στους 3 θεωρούν ότι τα μέτρα που υιοθετεί η Κυβέρνηση δεν θα καταφέρουν να συγκρατήσουν τις τιμές.

Για την λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το 56,1% φέρεται να είναι θετικό, ενώ το 40,9% των ερωτώμενων φέρεται ως αρνητικό σε τέτοια εξέλιξη.

Σε ότι αφορά την αξιολόγηση της Κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης από τους πολίτες, οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 απάντησαν κατά 42,4% ότι βλέπουν θετικά ή μάλλον θετικά την εικόνα του κυβερνητικού σχήματος, ενώ το 55,9% απάντησε ότι βλέπει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την Κυβέρνηση.

Σε ότι αφορά το κόμμα που κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση, τις πρώτες θέσεις στις απαντήσεις των πολιτών καταλαμβάνουν το ΠΑΣΟΚ με 15,7%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,8% και τρίτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9%, ενώ το 50,5% απάντησε ότι κανένα κόμμα δεν κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές λαμβάνουν: 29,7% η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με μόλις 10,1% και έπονται ΚΚΕ με 7,5%, Ελληνική Λύση με 5,6% και ακολουθούν Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ με 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, ΜέΡΑ25 με 2,3%, Νέα Αριστερά με 1,9%, άλλο κόμμα επιλέγει το 2,1%, ενώ άκυρο/λευκό και αποχή επιλέγουν συνολικά 4,8% των ερωτηθέντων, και αναποφάσιστο είναι το 15,2%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η εκτίμηση αποτελέσματος με σύγκριση των ποσοστών σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές.

Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση της δημοσκόπησης


Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook