Ανάρτηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Αναλυτικά στην ανάρτηση της η Δώρα Αυγέρη αναφέρει για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος που είναι σήμερα η 27 Ιανουαρίου, γράφει:
Περνώντας την είσοδο του Άουσβιτς-Μπιρκενάου ουσιαστικά διέρχεσαι μια επίγεια πύλη της κολάσεως. Μπροστά σου, στους θαλάμους κράτησης και εξόντωσης, συναντάς παντού τα απομηνάρια της πιο φρικτής ανθρώπινης εμπειρίας και τα αποδεικτικά στοιχεία του πιο ακραίου, ολοκληρωτικού κακού.

Η Θεσσαλονίκη έχασε δικά της παιδιά στην κόλαση τούτη, κάπου σαρανταπέντε χιλιάδες μεταφέρθηκαν βιαίως στο Άουσβιτς. Οι περισσότεροι ούτε τη Θεσσαλονίκη ξαναείδαν, ούτε περπάτησαν ξανά στους δρόμους της, ούτε αντίκρισαν τα ηλιοβασιλέματά της, ούτε ξαναζωντάνεψαν με την παρουσία τους τις αγορές της.

Οι λίγοι από την μεγάλη εβραική κοινότητα της Θεσσαλονίκης που επέστρεψαν και οι περήφανοι απόγονοί τους, εμπνέουν όλους μας να διατηρούμε ισχυρή τη μνήμη. Ώστε το φως αυτό του κεριού της ελπίδας που άντεξε, να διαχέεται για πάντα απέναντι στο κακό. Ζωντανή μνήμη για τους αγώνες που πρέπει να δώσουμε για να μην ξαναθεριέψει.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κάθε πύλη στον φασισμό και τον ναζισμό, ατομική ή πολιτική, οφείλει να είναι ερμητικά κλειστή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook