Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του ΟΡΕΝ για την εκτίμηση ψήφου, την εγκληματικότητα, τα μη κρατικά πανεπιστήμια και τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών.

Στη νέα δημοσκόπηση της MRB οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία 77,1% δεν αισθάνονται ικανοποίηση από το επίπεδο Ασφάλειας της χώρας, ενώ δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την εγκληματικότητα των ανηλίκων, ακολουθούν οι γυναικτονίες, οι ληστείες και το οργανωμένο έγκλημα.

Επίσης η δημοσκόπηση καταγράφει διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Ειδικότερα:
Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, η ΝΔ κινείται στο 37,3%, έχοντας διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που είναι δεύτερο με 13,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9%, ενώ η Ελληνική Λύση εκτοξεύεται στο 8,2%.


Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη, τέταρτη τη Ζωή Κωνσταντοπούλου με μόλις πέμπτο τον Στέφανο Κασσελάκη.


Αξιολόγηση πολιτικών αρχηγών

Αδιαφιλονίκητα μπροστά στον χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς το 42,7% εκτιμά ότι μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός εμφανίζει αύξηση σχεδόν 3 μονάδων (2,6%) σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Το 29,3% απαντά «κανένας», ενώ πολύ πίσω είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,2%.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καλύτερος στον χειρισμό θεμάτων οικονομίας, με ποσοστό 33,6%. Το 34,4% απαντά «κανένας», ενώ ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης (11,1%) και ο Στέφανος Κασσελάκης με 11%.


Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καλύτερος με 29,7% (ανεβάζοντας μάλιστα κατά 1,5% το ποσοστό του) στη διαχείριση θεμάτων καθημερινότητας. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 15,3% (με αύξηση 0,2%) και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,5% (πτώση 0,9%). Ωστόσο, η απάντηση «κανένας» είναι στην κορυφή με 34,7%.


Περί μη κρατικών πανεπιστημίων
Το 57,4% των ερωτηθέντων συμφωνούν ή μάλλον συμφωνούν με την ίδρυσή των μη κρατικών πανεπιστημίων, με το 34,8% να διαφωνεί ή μάλλον να διαφωνεί.

Θα έρθουν ξένα πανεπιστήμια στη χώρα μας;
Mάλλον ή σίγουρα ναι, απαντά το 67% στην ερώτηση «Θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού». Εν αντιθέσει, το 20,3% εμφανίζεται αρνητικό.


Ποια πανεπιστήμια;
«Τα μέτρια» απαντά το 33,6% με το 27,7% να απαντά «από τα πολύ καλά». «Από τα λιγότερο γνωστά», λέει το 19,2% των ερωτηθέντων, ενώ το 5,6% δηλώνει «από τα κορυφαία του κόσμου».


«Πόσο ασφαλείς νιώθετε;»
Ένα συντριπτικό 77,1% εκ των ερωτηθέντων δεν αισθάνονται ικανοποίηση από το επίπεδο Ασφάλειας της χώρας, με το 20,9% δηλώνουν ικανοποιημένοι.


Το είδος της εγκληματικότητας που προβληματίζει
Η βία κατά των ανηλίκων και των εφήβων κατέχει τη μερίδα του λέοντος με ποσοστό 41%. Ακολουθούν οι γυναικοκτονίες (16,5%), οι ληστείες (14,9%) καθώς και το οργανωμένο έγκλημα και η Greek Mafia (12,2%). Ακολουθούν τα σεξουαλικά εγκλήματα (6,7%) και οι μικροκλοπές (5,7%).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook