Συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών το 68% - Δεύτερο κόμμα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Υπέρ της απόκτησης των F-35 και του εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ το 62% δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ

Μεγάλο προβάδισμα 21,5 μονάδων από το δεύτερο κόμμα στην εκτίμηση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κινείται στο 30,5% (από 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Ωστόσο, το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, που είναι στη δεύτερη θέση, πέφτει μισή μονάδα (στο 12,5% από 13%) όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 11,5% (από 12%). Η γκρίζα ζώνη είναι στο 12,5%.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ ανεβαίνει στο 36%, το ΠΑΣΟΚ στο 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 10%, Ελληνική Λύση με 7,5%, Νίκη με 3,5%, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας με 3%. Η Νέα Αριστερά είναι στο 2,5%, όπως και το ΜέΡΑ25.

Υπέρ των αγροτών σε ποσοστό 68% εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η εταιρεία Pulse.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.120 ατόμων, στο διάστημα από 28 έως 30 Ιανουρίου.

Αντίθετο με τα αιτήματα των αγροτών εμφανίζεται μόλις το 13% των πολιτών.

Σε άμεση συνάρτηση με τα αιτήματα των αγροτών για τη μείωση του κόστους παραγωγής βρίσκεται και το θέμα της ακρίβειας, το οποίο θεωρείται ως βασικό για το 93% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στο ερώτημα για το ποιος έχει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε οι πρυτανικές αρχές.

Όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακή (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

Υψηλή είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των F-35 και του δωρεάν εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ. Το 62% είναι υπέρ της ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook