Συμφωνεί με τα αιτήματα των αγροτών το 68% - Δεύτερο κόμμα στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Υπέρ της απόκτησης των F-35 και του εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ το 62% δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ

Μεγάλο προβάδισμα 21,5 μονάδων από το δεύτερο κόμμα στην εκτίμηση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κινείται στο 30,5% (από 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση). Ωστόσο, το ενδιαφέρον έγκειται στο γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, που είναι στη δεύτερη θέση, πέφτει μισή μονάδα (στο 12,5% από 13%) όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 11,5% (από 12%). Η γκρίζα ζώνη είναι στο 12,5%.

Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ ανεβαίνει στο 36%, το ΠΑΣΟΚ στο 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 13,5% και ακολουθούν ΚΚΕ με 10%, Ελληνική Λύση με 7,5%, Νίκη με 3,5%, «Σπαρτιάτες» και Πλεύση Ελευθερίας με 3%. Η Νέα Αριστερά είναι στο 2,5%, όπως και το ΜέΡΑ25.

Υπέρ των αγροτών σε ποσοστό 68% εμφανίζεται η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ η εταιρεία Pulse.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.120 ατόμων, στο διάστημα από 28 έως 30 Ιανουρίου.

Αντίθετο με τα αιτήματα των αγροτών εμφανίζεται μόλις το 13% των πολιτών.

Σε άμεση συνάρτηση με τα αιτήματα των αγροτών για τη μείωση του κόστους παραγωγής βρίσκεται και το θέμα της ακρίβειας, το οποίο θεωρείται ως βασικό για το 93% των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στο ερώτημα για το ποιος έχει την κύρια ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων, το μεγαλύτερο ποσοστό (37%) συγκέντρωσε η κυβέρνηση, ενώ το 21% δήλωσε οι πρυτανικές αρχές.

Όσον αφορά στα ομόφυλα ζευγάρια, η δημοσκόπηση της Pulse δείχνει ότι η πλειοψηφία, έστω και οριακή (51%), συμφωνεί με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ το 35% εμφανίζεται αρνητικό.

Υψηλή είναι η αποδοχή των πολιτών στην απόφαση της κυβέρνησης για την απόκτηση των F-35 και του δωρεάν εξοπλιστικού πακέτου από τις ΗΠΑ. Το 62% είναι υπέρ της ενίσχυσης των οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα, ενώ αρνητικά απάντησε το 29%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις