Δημοσκόπηση Alco: – Στο 54% η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ – Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
Δένδιας, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης στην πρώτη τριάδα ως πιο επιτυχημένοι.υπουργοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει συνεχώς ψηφοφόρους προς Νέα Αριστερά, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ - Στο 70% η συσπείρωση της ΝΔ
Με ποια κριτήρια ψηφίζουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές αλλά και η συσπείρωση των κομμάτων, αποτυπώνεται μεταξύ άλλων στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε χθες, αποτυπώνεται η διαφορά 16 μονάδων της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου των ευρωεκλογών από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ -που εδραιώνει τη διαφορά από τον τρίτο ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2%, το ΠΑΣΟΚ 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2% και πολύ κοντά του είναι το ΚΚΕ με 9,1%.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει συσπείρωση (54%) γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σχεδόν ένας στους δύο ψηφοφόρους του στις εθνικές εκλογές έχει πλέον αποστασιοποιηθεί από την Κουμουνδούρου.

Οι μεγαλύτερες απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφονται, όπως ήταν αναμενόμενο, προς τη Νέα Αριστερά (10%), προς το ΠΑΣΟΚ (4%) το οποίο βρίσκεται πλέον καθαρά στη δεύτερη θέση αλλά και προς το ΚΚΕ το οποίο φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό και απειλεί την τρίτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη μεγαλύτερη αποσυσπείρωση παρουσιάζουν οι Σπαρτιάτες 46% ενώ η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 70% γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει τις απώλειες στην πρόθεση ψήφου για τις επικείμενες ευρωεκλογές. Τα πιο υψηλά ποσοστά συσπείρωσης εμφανίζει το ΚΚΕ (94%), η Ελληνική Λύση (91%) και το ΠΑΣΟΚ (85%).
Το βασικό κριτήριο για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 38% αναφέρει την οικονομία, το 17% τα κοινωνικά ζητήματα και το 16% την ιδεολογία.

Το 62% δεν θεωρεί ότι οι ευρωεκλογές προσφέρονται για ανάδειξη ισχυρής αντιπολίτευσης
Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης
Όσον αφορά στην εικόνα των υπουργών, ο Νίκος Δένδιας με 32% θεωρείται ο πιο επιτυχημένος και ακολουθεί Κυρ. Πιερρακάκης (12%), Μιχ. Χρυσοχοϊδης (10%), Άδωνις Γεωργιάδης (8%) και Κωστής Χατζηδάκης (4%). Το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει «κανένας» ενώ το 18% δεν απαντά.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πλατεία Βικτωρίας: Καταγγελία για την άγρια επίθεση που δέχτηκε 80χρονη γυναίκα με την κόρη της στο δρόμο – Της έσπασαν τη μύτη, είχε μώλωπες και πληγές σε όλο της το σώμα»
- Η «GrandeLeague» επιστρέφει στο OPEN για τη 2η σεζόν της!
- Κατερίνα Δαλάκα – Θέμης Αμβροσιάδης: Αγκαλιές και φιλιά στη Μύκονο – Βίντεο
- Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Εγώ δεν έχω χάρισμα να λέω ψέματα με πλατύ χαμόγελο, έχω πάει σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο
- Σίσσυ Χρηστίδου: To πάρτι για τα γενέθλια της – “Αν αναρωτιέσαι σε ποια ηλικία σταματάς να νοιάζεσαι… είναι τα 46!
- Θεσσαλονίκη: Λαοθάλασσα στη συναυλία του Ρέμου – Με το «Ανήκω σε μένα» αποχαιρέτησε το Μαζωνάκη – Το ατύχημα της Γαρμπή (βίντεο)
- Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν απειλούμε κανέναν αλλά δεν δεχόμαστε απειλές» – Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε για το Καστελλόριζο (βίντεο)
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Οι δύο γαιτροί ήθελαν να μεταφέρουν τα μηχανήματα για την πλασμαφαίρεση σε πολυτελή ξενοδοχεία στις Κυκλάδες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook