Η κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και η πρόταση Κασσελάκη για αναβολή των εκλογών των οργάνων και ηλεκτρονική ψηφοφορία δημιούργησαν νέο πεδίο αντιπαράθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η πρόταση αναβολής των εσωκομματικών εκλογών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και η πρόταση της ηγετικής ομάδας για ηλεκτρονική ψηφοφορία παρά την άρνηση των μελών της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος, έφεραν εντάσεις.

Αρκετά στελέχη του κόμματος εξέφρασαν την άποψη ότι δεν είναι δυνατό την τελευταία στιγμή να αναβάλλονται οι εκλογές, ενώ εκφράστηκαν ενστάσεις και για την διεξαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε πως ήρθε ο καιρός ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει στη νέα εποχή. Αυτό όπως τόνισε θα γίνει και με τις ηλεκτρονικές εκλογές που ήδη έχει προαναγγείλει, ενώ παράλληλα πρότεινε να αναρτηθούν σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων σε ΟΜ και ΝΕ ώστε να γνωρίζουν τα μέλη ποιος/ποια είναι ο κάθε ένας που καλούνται να ψηφίσουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που μετείχε στη συνεδρίαση μέσω Zoom ζήτησε να μάθει ποιοι διαφωνούν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η Όλγα Γεροβασίλη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Διονύσης Τεμπονέρας και πολλοί άλλοι απάντησαν ότι διαφωνούν με την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

«Τότε θα κάνω δημοψήφισμα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, για να του απαντήσει ο Αλέκος Φλαμπουράρης «Είσαι αυταρχικός».

Συγκεκριμένα, ο Αλέκος Φλαμπουράρης μαζί με άλλα στελέχη όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου αποχώρησαν με τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα να λέει «δεν γίνεται συζήτηση με τέτοιους όρους, είναι αυταρχικός αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς».

Κασσελάκης: Συνέπειες σε όποιον καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

“Θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια“, είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχε διαδικτυακά από τις Βρυξέλλες.

Ύστερα από το σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι πρόκειται για αξιακό θέμα, χαρακτήρισε προνόμιο του αρχηγού την επιβολή των όποιων μέτρων, ωστόσο δεν έκανε πουθενά λόγο περί διαγραφών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook