Η Ελλάδα έγινε η 16η χώρα της ΕΕ και η πρώτη ορθόδοξη, στην οποία αναγνωρίζεται η ισότητα στο πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία

Με 176 ψήφους εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια στη Βουλή, μετά από ένα διήμερο με έντονες συζητήσεις, πολιτικές συγκρούσεις και αντεγκλήσεις. «Όχι» ψήφισαν 76 βουλευτές, ενώ δύο δήλωσαν «παρών». Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές.

H Eλλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.


Από τη Νέα Δημοκρατία υπερψήφισαν 107 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν ή απείχαν, 51.

-Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε ο Παύλος Πολάκης, ενώ η Νίνα Κασιμάτη δήλωσε «παρών» και υπερψήφισε κάποια άρθρα. Στη Βουλή εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ψήφισε «Ναι» και αποχώρησε.

Από το ΠΑΣΟΚ, σημειώθηκαν 11 αποχές. Απείχαν η Ευαγγελία Λιακούλη, ο Μανόλης Χνάρης, ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, η Αικατερίνη Καζάνη, η Χριστίνα Σταρακά, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο Μπουρχάν Μπαράν, ο Απόστολος Πάνας, ο Ανδρέας Πουλάς και ο Σταύρος Μιχαηλίδης.

-Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο.

-Η Ελληνική Λύση, επίσης καταψήφισε.

-Από τη Νέα Αριστερά, απουσίασαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές, Χουσεΐν Ζεΐμπέκ και Οζγκιούρ Φερχάτ.

– Η Νίκη καταψήφισε.

– «Όχι» ψήφισε η ανεξάρτητη βουλευτής Αρετή Παπαΐωάννου, ενώ «παρών» δήλωσε ο γιός της επίσης ανεξάρτητος Μιχάλης Χουρδάκης.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη
«Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Δείτε φωτογραφίες από τη Βουλή μετά τη ψήφιση του μομοσχεδίου

Δε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook