Θερμό χειροκρότημα δέχτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσφώνησή του στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης του Μονάχου.

Στη Γερμανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προσφώνησή του στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης του Μονάχου «ως ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και τού αξίζουν συγχαρητήρια επίσης, «γιατί μόλις ψηφίστηκε ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών στην Ελλάδα». Είμαι εδώ με λίγες ώρες ύπνο, αλλά νομίζω είναι απόφαση – ορόσημο και είμαι υπερήφανος γιατί εισηγήθηκα το νομοσχέδιο ως επικεφαλής της κεντροδεξιάς, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, Ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε μέρισμα ειρήνης, συνεχώς αντιμετωπίζαμε γεωπολιτικές απειλές στη γειτονιά μας και πάντα, ακόμη και σε χαλεπούς καιρούς, δαπανούσαμε πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα. Στην περίπτωσή μας έπρεπε να αυξήσουμε τις δαπάνες γιατί αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σε αντίθεση με άλλα κράτη. Πρέπει όλοι να δαπανούν περισσότερα στην άμυνα αλλά να είμαστε και πιο έξυπνοι στην κατανομή των πόρων, σε μία εποχή με υψηλά επιτόκια, πίεση στους προϋπολογισμούς και επιπλέον δαπάνες μετά την πανδημία».

«Η Ελλάδα έχει καταφέρει να επιτύχει όλους τους μεσοσταθμικούς στόχους. Μειώνουμε το χρέος γιατί η οικονομία πηγαίνει πιο γρήγορα από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Πρόκληση είναι να κάνουμε περισσότερα στην άμυνα. Η ανάπτυξη μάς οδήγησε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην άμυνα όσο και συνολικά».

ertnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook