Υπερ της αναβολής των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ θα ταχθεί – σύμφωνα με πληροφορίες – ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Ήδη από το πρωί μαζεύονται υπογραφές για την αναβολή των προεδρικών εκλογών , κάτι που δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνο τον Στέφανο Κασσελάκη,

Εισερχόμενος μάλιστα στον χώρο του συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς από εκείνους που μαζεύουν υπογραφές αν θα υπογράψει κι αυτός απάντησε «όχι, θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια». Μάλιστα σύμφωνα με το avgi.gr ο Στέφανος Κασσελάκης απαντούσε στους συνέδρους που του έλεγαν ότι δεν πρέπει να γίνουν νέες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ξεκάθαρη δήλωση «χρειάζομαι τη σφραγίδα σας»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατά την επίσκεψή του πριν από λίγο στο Ταε Κβον Ντο, όπου διεξάγεται η τρίτη μέρα του συνεδρίου του κόμματος, έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και σύνεδροι έσπευσαν να συνομιλήσουν μαζί του.
Σύνεδροι του έλεγαν ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πρόεδρο με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «χρειάζομαι τη σφραγίδα σας» και τους συνέδρους να του απαντούν «τότε πάμε».

Δεν θέλουν  εσωκομματικές εκλογές 

Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο Κόκκινο είπε μεταξύ άλλων: «Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε[…] Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας» και συμπλήρωσε: «Θα έπρεπε να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών» ανέφερε.

«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις», συνέχισε.» Οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο» τόνισε παράλληλα.

Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, «όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτηριστική ως προς την τάση ματαίωσης των εκλογών ήταν η τοποθέτηση της Νίνας Κασιμάτη. Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, έστρεψε τα βέλη της στους αμφισβητίες του Στέφανου Κασσελάκη, βάζοντας στο στόχαστρο κορυφαία στελέχη που δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους για την εκλογική αποτυχία στις εθνικές εκλογές.

«Εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ νωπή η εντολή στον Στέφανο Κασσελάκη και αυτή η διαδικασία τώρα είναι αχρείαστη. Νομίζω ότι θα έπρεπε περισσότερο να έχουμε εμβαθύνει ήδη από τον Ιούλιο στα αίτια τα οποία μας οδήγησαν στην ήττα. Θα επαναλαμβάνω πάντα ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο πρόεδρος, ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να αναλάβει μόνος του την ευθύνη ούτε αποδίδω την ευθύνη σε πρόσωπα. Αποδίδω την ευθύνη σε όργανα, σε πρακτικές και σε λανθασμένες πολιτικές για τις οποίες συζητήσαμε ποτέ» είπε αρχικά.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας λειτούργησε με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και σημείωσε ότι «αφού τα όργανα δεν παραιτήθηκαν ως όφειλαν, γιατί ήταν καθοδηγητικά, έπρεπε τα ίδια να αναλάβουν να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει αυτοκριτική».

Για τις 19:00 έχει προγραμματίσει να απευθύνει την ομιλία της στο συνέδριο η Όλγα Γεροβασίλη, όπως κάνει γνωστό μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Όλγα Γεροβασίλη σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες θα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη


Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη και ποιοι την Γεροβασίλη
Θεοδώρα Τζάκρη, Ρένα Δούρου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Πέτρος Παππάς, Δώρα Αυγέρη και Ολυμπία Τελιγιορίδου είναι τα βασικά πρόσωπα της ομάδας που υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ η ομάδα των «λοχαγών» του Αλέξη Τσίπρα, ανάμεσα στους οποίους οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κατερίνα Νοτοπούλου κ.ά. είναι μεταξύ όσων φέρονται ότι θα στηρίξουν την Όλγα Γεροβασίλη.

Καταλυτικός θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσουν στηρίζοντας τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης που ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook